Η επαναφορά, η επιχορήγηση και το στοίχημα του γιαουρτιού
Προσπάθειες να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της –μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της τον Δεκέμβριο του 2013- επιχειρεί η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι του Παναγιώτη Τσινάβου.
Η γαλακτοβιομηχανία από τις Σέρρες ετοιμάζεται να «ρίξει» 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού.
Η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και έτοιμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.
Διπλάσια παραγωγή
Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους.
Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρίας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκανικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).