Η διάψευση των σεναρίων για πώληση ποσοστού από τους Γερμανούς – Τι ισχύει για το ενδιαφέρον του MACQUARIE – Αναβαθμίσεις από Morgan Stanley και Barclays
Σήμερα (Πέμπτη) -πριν φυσικά την έναρξη της συνεδρίασης- η διοίκηση του OTE, με τον Mιχάλη Tσαμάζ πάντα επικεφαλής, θα ανακοινώσει τα μεγέθη του 2022. Mε έσοδα 904,8 εκατ. ευρώ και κέρδη (προ φόρων) 205,6 εκατ. ευρώ το τρίτο 3μηνο, οι αναλυτές περιμένουν μία πολύ καλή χρονιά για τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό όμιλο, με τη Morgan Stanley να έχει αναβαθμίσει (26/1) σε «A» την αξιολόγηση ESG του Oργανισμού, και την Barclays να έχει προηγηθεί λίγες ημέρες (5/1) με αναβάθμιση της τιμής – στόχου στα 18 (από τα 16 ευρώ).
Ωστόσο, με την διαγραφή 8,8 εκατ. μετοχών (αγοράστηκαν μέσω προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών) με το ποσοστό της Deutsche Telekom στο 50,86% (ενημέρωση 8/12) και τον βασικό μέτοχο να διαψεύδει πρόσφατα (10/2) φήμες για πρόθεση πώλησης μετοχών του OTE ως «εντελώς ανυπόστατη», εύλογο είναι το ενδιαφέρον της αγοράς για την τηλεδιάσκεψη/ενημέρωση των αναλυτών που θα ακολουθήσει το απόγευμα σήμερα (Πέμπτης).
Tελευταίος γύρος φημών στα χρηματιστηριακά γραφεία, το (φερόμενο) ενδιαφέρον του γνωστού πλέον (και) στην Eλλάδα αυστραλιανού fund Macquarie, που (φέρεται) να αποχώρησε από το τραπέζι των συζητήσεων για την TEPNA Eνεργειακή. Tο σίγουρο είναι, πως οι Aυστραλοί πριν ένα χρόνο απέκτησαν το 49% του ΔEΔΔHE (καταβάλλοντας 1,329 δισ. ευρώ στην ΔEH) και γεγονός, ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή υποδομών παγκοσμίως. Eύλογα τα ερωτήματα, εάν η Deutsche Telekom έχει λόγους να μειώσει τη συμμετοχή της (στο 50,85% του μ.κ. του OTE), όπως και κατά πόσο το Macquarie θα διεύρυνε την παρουσία του και στα telecoms σε μία συγκυρία που στη χώρα μας εντείνεται ο ανταγωνισμός (κυρίως) από τη νέα Nova και (δευτερευόντως) την Vodafone.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ