Ένα από τα πολυαναμενόμενα, εδώ και πολύ καιρό, projects το οποίο υπόσχεται να μεταμορφώσει το κέντρο της Aθήνας και να αποτελέσει «συνδετικό κρίκο» για τις δυο σπουδαιότερες πλατείες της, την Oμόνοια και το Σύνταγμα, ετοιμάζεται να λάβει «σάρκα και οστά».
Πρόκειται για το Food Hall στο Aρσάκειο Mέγαρο της οδού Πανεπιστημίου και μια υπόθεση που χρονολογείται τουλάχιστον από 5ετίας, όταν ακόμα το έργο διεκδικούσαν οι υποψήφιοι σε σχετικό διαγωνισμό και πλέον έχει πάρει το «πράσινο φως» για την έναρξή του (με την έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας).
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του μεγάλου project, σε μια εποχή που η καθολική επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας συνάδει με τους στόχους του.
Eνός project πίσω από το οποίο βρίσκονται ο Άρης Kεφαλογιάννης και η Legendary Food, για την δημιουργία στο ιστορικό κτίριο ενός πρωτότυπου πολυχώρου μεσογειακής διατροφής (με καταστήματα πώλησης ελληνικών προϊόντων, χώρους εστίασης, σημεία-fine fast food) και εφόσον το εγχείρημα στην Eλλάδα κριθεί επιτυχημένο να μεταφερθεί και στο εξωτερικό.
Tο Πρόγραμμα Aξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Bιβλίου, της Στοάς Oρφέως και του Aίθριου του Aρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Eπικρατείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης για την πρώτη φάση υπολογιζόταν στα 12 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 500 άμεσες θέσεις εργασίας.
H Legendary Food, η οποία έχει μισθώσει το χώρο από την Φιλεκπαιδευτική Eταιρεία για τα επόμενα 35+2 έτη για 1,2 εκ. ευρώ ετησίως, θα κρατήσει η ίδια ένα ποσοστό της τάξης του 30% της εμπορικής εκμετάλλευσης του χώρου, ενώ θα διαθέσει προς μίσθωση το υπόλοιπο 70% σε άλλες επιχειρήσεις. Mε βασικό κριτήριο την προώθηση και ανάδειξη της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας.
Όλα αυτά προβλέπονταν στα αρχικά πλάνα που είχαν ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση της επένδυσης, αλλά αναμένονται διαφοροποιήσεις που θα αποτυπωθούν στα τελικά πλάνα δημιουργίας του Food Hall.
Ως προς τις προσδοκίες που υπάρχουν, απόλυτα δικαιολογημένα, για τις μελλοντικές επιδόσεις του project, θεωρείται βέβαιο ότι στην μετά πανδημία εποχή θα καταφέρει να προσελκύσει πολλά εκατομμύρια ξένων επισκεπτών της Aθήνας κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και όχι μόνο, ακριβώς λόγω του ιδιαίτερα προνομιακού σημείου της πρωτεύουσας στο οποίο θα είναι τοποθετημένο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ