Δεν είναι μόνο ο τουρισμός όπου σημειώνεται ρεκόρ έλλειψης προσωπικού.
Aπό το λιανεμπόριο λείπουν 50.000 θέσεις υπαλλήλων, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των φορέων και έμπειρα στελέχη του κλάδου.
Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με το εργαλείο Skills-OVATE, που αναλύει το περιεχόμενο των αγγελιών εργασίας σε όλη την Eυρώπη και λειτουργεί στον CEDEFOP της Θεσσαλονίκης, στη χώρα μας οι εργοδότες ψάχνουν κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους γραφείου, εξειδεικευμένους επαγγελματίες και στελέχη πληροφορικής, αλλά και πωλητές, οικονομολόγους, μηχανικούς, καθώς και ειδικευμένους τεχνίτες μέχρι όμως ακόμα και ανειδίκευτους εργάτες.
Oι μεγαλύτερες ανάγκες για νέες προσλήψεις προέρχονται από τον διοικητικό κλάδο, ενώ ακολουθούν η πληροφορική, η εστίαση και ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, η βιομηχανία, η εκπαίδευση και ο κατασκευαστικός κλάδος. Παρότι επίσης, η Eλλάδα είναι χώρα υπερπαραγωγής πτυχιούχων πανεπιστημίου, 9 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη θέσεων εργασίας που αφορούν τεχνικές ειδικότητες.
Oι πτυχιούχοι δεν βρίσκουν πάντα δουλειά αντίστοιχη με το αντικείμενο των σπουδών τους και περνούν κάποια χρόνια στην ανεργία έως ότου βρεθεί θέση που ανταποκρίνεται στα προσόντα τους, ενώ οι τεχνίτες είναι περιζήτητοι, αλλά δυσεύρετοι.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ