Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Αντώνη Γρέγου, Πολύδωρου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ψήφισαν οι βουλευτές του κοινοβουλίου θέτοντάς τους ουσιαστικά στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Συνολικά ψήφισαν 237 βουλευτές εκ των οποίων οι 213 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 16 κατά και 8 ψήφισαν «παρόν».
«Πολιτική δίωξη»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, οι τέσσερις βουλευτές ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Μάλιστα τόνισαν πως σύντομα μέσω των εκλογών ο λαός θα δώσει απάντηση.
Η επιστολή Κασιδιάρη
Τον λόγο πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατέθεσε επιστολή δικαστικού, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει, στην οποία αναφέρεται ότι η ανακρίτρια κ. Κλάπα διορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. Στην ίδια επιστολή σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του χρυσαυγίτη βουλευτή, γίνεται λόγος για διάλογο της Βασ. Θάνου, προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελών, η οποία φέρεται να λέει πως θα στηθεί σύντομα δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα αποτελέσει μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός.
Στην ίδια επιστολή ο κ. Κασιδιάρης ισχυρίστηκε πως αναφέρονται και μυστικές συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με δικαστικούς. Από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, καθώς όπως είπε τα στοιχεία για την άρση της ασυλίας τριών εκ των τεσσάρων βουλευτών δεν ήταν επαρκή.
Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί και η άρση ασυλίας του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος όμως με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητούσε αναβολή καθώς βρισκόταν στη Λάρισα για δικαστική υπόθεση.