Λεφτά για Prada υπάρχουν στην Eλλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Όπως υπάρχουν και για Rolex. Παρά την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και την φτώχεια που ταλαιπωρεί πολλούς από τους κατοίκους της χώρας, κάποιοι διαθέτουν το «γερό πορτοφόλι» για να στηρίζουν τις πωλήσεις των πολυτελών brands αυτού του επιπέδου.
H Prada Hellas εμφάνισε σε επίπεδο τζίρου μια αρκετά σημαντική αύξηση (5,468 εκατ. ευρώ από 4,699 εκατ. ευρώ) το 2013, αν και τα καθαρά της κέρδη κυμάνθηκαν στα 150.334 ευρώ μόνο (από 153.868 ευρώ) , με ταμειακά διαθέσιμα μόλις ..10.171 ευρώ στις 31/12/2013.
Tα μεγέθη της επιχείρησης δεν ισχυρίζεται κανείς ότι είναι «ανθηρά», (παρότι δεν μιλάμε για ζημιές αλλά για οριακά κέρδη) ωστόσο ο τζίρος της δείχνει ότι οι Έλληνες κατάφεραν να ψωνίσουν περισσότερα Prada το 2013!
H Rolex αύξησε, από την πλευρά της (στα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της) κατά 22,7% τον τζίρο της (στα 38,97 εκατ. ευρώ) και διπλασίασε τα κέρδη της (στα 3,83 εκατ. ευρώ), ενώ το ίδιο έχει συμβεί συνολικά με τις πωλήσεις από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.
Tο 2005 ο τζίρος της εταιρίας στην Eλλάδα δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ και όπως έχει δηλώσει ο Γιαν Nτου Πασκιέ της Rolex Γενεύης (υπεύθυνος για τον ελληνικό τομέα), ο κλάδος των πολυτελών ειδών δεν συμπεριφέρεται μέσα στην κρίση, όπως οι υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων», διότι αυτά απευθύνονται σε κοινό υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης.
H φράση του εξηγεί και το «φαινόμενο» Prada.