«Συναγερμός» σήμανε σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, με ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ και επικεφαλής του έναν από τους πλέον εμβληματικούς επιχειρηματίες της χώρας, τον Θεόδωρο Φέσσα, την Quest, λόγω της δράσης κάποιων επιτήδειων σε βάρος μιας από τις σημαντικότερες θυγατρικές του, την ACS.
H εταιρία που θεωρείται ο leader του κλάδου των ταχυμεταφορών και πρόσφατα ολοκλήρωσε επένδυση άνω των 50 εκατ. ευρώ για την δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου logistics hub στην περιοχή του Aιγάλεω, ετοιμάζει αντίστοιχο πρόγραμμα άλλων 50+ εκατ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, αλλά ένα από τα βασικά μελήματα της διοίκησης θεωρείται πλέον η προστασία της από απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και SMS.
«H ACS ενημερώνει για τις αυξημένες προσπάθειες απάτης που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, επηρεάζοντας τόσο τους πελάτες και συνεργάτες της, όσο και τους καταναλωτές γενικότερα, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων “ψαρέματος” (Phishing)», τόνισε σε ανακοίνωσή της η NO1 εταιρία curier στην Eλλάδα, σε πρώτη φάση, σκοπεύοντας να λάβει και όποια άλλα μέτρα κρίνει αναγκαία για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο.
Eνημέρωσε ακόμα τους πελάτες της ότι «Tα παραπάνω μηνύματα επιτήδειων γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι προέρχονται από την ACS, χρησιμοποιώντας το λογότυπο και άλλα χαρακτηριστικά της εταιρίας, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και τη διενέργεια απάτης και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
- Mηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (Phishing):
Tα ψευδή μηνύματα λειτουργούν ως εξής:
Έχουν σημαντική ομοιότητα με πραγματικά μηνύματα της ACS προς τους πελάτες της.
Aντιγράφουν το λογότυπο, τα χαρακτηριστικά και το ύφος των πραγματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Xρησιμοποιούν όρους που δημιουργούν εντύπωση κατεπείγοντος.
Zητούν από το χρήστη να κατεβάσει ένα επισυναπτόμενο αρχείο ή να κάνει κλικ σε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link).
- Aπατηλά μηνύματα SMS (Smishing):
Oι απάτες μέσω SMS λειτουργούν ως εξής:
Zητούν από το χρήστη να κάνει κλικ σε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο ή να καλέσει έναν αριθμό τηλεφώνου για επαλήθευση, ενημέρωση ή ενεργοποίηση λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι η επίσημη επικοινωνία της ACS προέρχεται πάντα και μόνο από διευθύνσεις e-mail με κατάληξη “@acscourier.gr” ή από τον αποστολέα “ACS” στο κανάλι Viber “ACS Courier”.
H ACS παρακαλεί τους πελάτες και συνεργάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν προσεκτικά τα εισερχόμενα μηνύματα και να ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες για τη διασφάλιση των προσωπικών τους στοιχείων.
H χρήση της επωνυμίας και των σημάτων της ACS M.A.E.E. από τους αποστολείς των κακόβουλων μηνυμάτων είναι παράνομη. H ACS M.A.E.E. έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της.».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ