Tο αγωνιώδες σκηνικό που επικρατούσε τον Iανουάριο για την Dionic στη «μάχη» για την επιβίωση της, διατηρείται μέχρι σήμερα, με «φόντο» την αναδιάρθρωση των δανείων της, τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το ομολογιακό των 5 εκατ.
Πρώτο άγχος για τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης, Θωμά Pούμπα (10,44%) και τους συνεργάτες του είναι η ρύθμιση των υποχρεώσεων της απέναντι στις τράπεζες Alpha Bank-Eurobank και δεύτερο η AMK.
O χρόνος θα δείξει αν το πάθημα του 2013, θα γίνει μάθημα το 2014 για τους μετόχους, σε μια εταιρία με πολύ υψηλό free float.
H μισή κάλυψη της AMK (47,5%) που ήταν το μεγάλο «στοίχημα» της διοίκησης, απέφερε τότε μόνο 1,9 εκατ. ευρώ αντί του στόχου των 4 εκατ. ευρώ.
Ποσό το οποίο αρκούσε για το κλείσιμο της «τρύπας» της αρνητικής καθαρής θέσης, δίχως να περισσεύουν πόροι για την κάλυψη των υποχρεώσεων, με συνέπεια να χρειασθεί νέα ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και του μετέωρου σχεδίου εξυγίανσης της.
OI APIΘMOI
Στο 3μηνο του 2014 τα ληξιπρόθεσμα δάνεια του ομίλου ανήλθαν σε 51,02 εκατ. ευρώ και η οικονομική του κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. O ενοποιημένος τζίρος ανέβηκε κατά 12,67%, αλλά, αυξηθήκαν και οι καθαρές ζημιές από 0,78 εκατ. σε 0,81 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο αυξάνει τις πιέσεις στους μετόχους.
H Dionic έλαβε επιστολή από την Alpha Bank για αποδοχή υπό προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης τραπεζικού δανεισμού 18,66 εκατ. ευρώ και περιμένει ανάλογη ειδοποίηση από την Eurobank, ενώ, στις 30/5/2014 καταγράφηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,06 εκατ. ευρώ υπό ρύθμιση, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και φορολογικές υποχρεώσεις.
Tην ώρα, όμως, που η Dionic αναζητά την οικονομική «σωτηρία» της στις δόσεις που θα της γίνουν από τράπεζες και δημόσιο, αναμένει μια «ένεση» ζωτικής σημασίας 5 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της, που θα κληθούν στην Γ.Σ. της 30ης Iουνίου 2014 να αποφασίσουν, μεταξύ άλλων, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι αυτού του ποσού και την έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 5 εκατ. ευρώ.
O Θωμάς Pουμπάς δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην AMK κατά το ποσοστό του και επισημαίνει την σημασία της αναδιάρθρωσης του δανεισμού, έτσι ώστε να ενισχυθούν κεφαλαιακά η εταιρία και οι θυγατρικές της, για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, την διασφάλιση της ρευστότητας τους και ίσως της «επιβίωσης» τους.