Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού. Η συγχώνευση με την Παγκρήτια, σύμφωνα με την κ. Βρεττού, αποτελεί έναν μονόδρομο για την επιβίωση και την ανάπτυξη των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.
Όπως εξήγησε, οι προκλήσεις που αντιμετώπιζαν αμφότερες οι τράπεζες, κυρίως σε επίπεδο ισολογισμού, καθιστούσαν αδύνατη την ανταγωνιστικότητά τους στο σημερινό, ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Η συγχώνευση, λοιπόν, αναδεικνύεται ως η κρίσιμη στρατηγική κίνηση που θα επιτρέψει στο νέο ενιαίο ον να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
«Η συγχώνευση αποτελεί μια οριστική αλλαγή που θα δημιουργήσει ένα νέο, υγιή και ανταγωνιστικό τραπεζικό οργανισμό, ο οποίος θα στοχεύει στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και όλων των φυσικών προσώπων», τόνισε η κα Βρεττού κατά τη Γενική Συνέλευση της Attica Βank και προσέθεσε ότι στόχος του νέου ομίλου είναι να επαναφέρει στο προσκήνιο την παραδοσιακή τραπεζική. Να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα.
Η συγχώνευση της Attica Βank και της Παγκρήτιας Τράπεζας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Η νέα τραπεζική οντότητα, με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και εκτεταμένο δίκτυο σε όλη τη χώρα, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Κεντρικός στόχος της τράπεζας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η παροχή ολοκληρωμένων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ψηφιακής μετασχηματισμού της τράπεζας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κας Βρεττού, η νέα τράπεζα θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικές γεωγραφικές περιοχές: την Κρήτη, την Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Η ένταξη των τιτλοποιήσεων στον Ηρακλή ΙΙΙ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του τραπεζικού συστήματος. Όπως ανέφερε η κα Βρεττού, αυτή η κίνηση θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Ο πρόεδρος της Attica Βank, Ιωάννης Ζωγραφάκης, χαρακτήρισε τη συγχώνευση ως ιστορική και υπογράμμισε ότι η νέα τραπεζική οντότητα θα αποτελέσει έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό παίκτη στην ελληνική αγορά.
Με βάση τα παραπάνω, η συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.