Επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντουλάκης
Μπορεί ένα κρυπτονόμισμα που λέγεται Ακρόπολις να μη συνδέεται με Ελληνες ιδιοκτήτες και μάλιστα να χρησιμοποιείται και επίσημα στον κόσμο των κρυπτός; Προφανώς και μπορεί, αφού δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλεις στοπ στο τι κάνει ο καθένας στον χαοτικό αυτό κόσμο. Εχει λογική κάποιος να ονομάζει την εταιρία του Ακρόπολις, ας πούμε ένα δικηγορικό γραφείο, ένα τουριστικό ή ακόμα και μια εταιρία ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Αλλά ένα κρυπτονόμισμα ξεφεύγει αρκετά, μια και είναι μια ψηφιακή οντότητα παγκόσμια, που εμμέσως παραπέμπει στη χώρα μας σε έναν κόσμο που εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό και παρανομίας και ύποπτων συναλλαγών… Τις τελευταίες μέρες πολλοί φίλοι μάς έδωσαν το AKRO, όπως είναι ο κωδικός του ως tip της αγοράς, όποτε αποφασίσαμε να το δούμε από πιο κοντά, ανακαλύπτοντας το τι και το πώς.
Το Ακρόπολις, λοιπόν, είναι ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα που βασίζεται στο blockchain του ethereum και επιδιώκει να δημιουργήσει ένα χρηματοοικονομικό σύστημα, βλέπε τράπεζα, που έχει σαν στόχο την παροχή δανείων και την ανάπτυξη ακόμα και αποταμιεύσεων με σταθερά επιτόκια. Ολα αυτά μέσω δύο πλατφορμών, της ΣΠΑΡΤΗΣ και των ΔΕΛΦΩΝ.
Πρακτικά ένα κρυπτονόμισμα δημιουργείται, μπαίνει στο σύστημα του ethereum και εξασφαλίζει δάνεια μειωμένης ή ανύπαρκτης εξασφάλισης και λειτουργεί και ως αποταμιευτής οικονομιών, που εξασφαλίζουν τη ρευστότητα των δανείων. Υπάρχουν πολλές τέτοιες υπηρεσίες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ουσιαστικά, η ανάπτυξη και η άνοδος του ΑΚΡΟ μεγαλώνουν και την ασφάλεια των αποταμιεύσεων, αλλά και την ασφάλεια των δανείων που δίνει η τράπεζα που έχει ιδρύσει.
Ολα είναι λίγο στον αέρα, αλλά έτσι είναι και ο κόσμο των κρύπτος. Και πάμε λίγο τώρα στο ιδρυτικό πλαίσιο, που δεν είναι ελληνικό, αλλά βουλγαρικό, μια και οι δύο κυρίες που έχουν το συντριπτικό ποσοστό των ΑKRO είναι βουλγαρικής καταγωγής, με καριέρα στα αμερικανικά χρηματιστηριακά προϊόντα. Διατείνονται ότι πρώτες είχαν την ιδέα της δημιουργίας ενός κρυπτονομίσματος που θα έχει σαν στόχο να μοιράζει δάνεια και να λειτουργεί και ως αποταμιευτικό προϊόν. Είναι από το 2018 στην αγορά κι έχει αυτή την εποχή μια κεφαλαιοποίηση 17, 5 εκατομμυρίων και στον δείκτη που παρακολουθεί τις προθέσεις και εκτιμά το μέλλον κάθε νομίσματος έχει ένα 92% πρόθεση αγοράς και 8% πώλησης.
Αυτά, λοιπόν, με το κρυπτονόμισμα που λέγεται Ακρόπολις. Με την ελπίδα ότι οι φήμες περί ανάπτυξής του θα βγουν αληθινές και δεν θα ακουστεί το όνομα για καμιά πτώχευση…
ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ vol 1: Θα είναι οι αμερικανικές εκλογές καταλύτης για το bitcoin;
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να έχει κανείς ουσιαστικό παράπονο από το bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες, από τη σκοπιά όμως ενός φυσιολογικού επενδυτή των χρηματιστηρίων και όχι ενός παίκτη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Ολοι περίμεναν το παραδοσιακό, μεταξύ αυτών και εμείς, ράλι του Οκτωβρίου και αντί αυτού βλέπουμε μια συσσώρευση περί τις 68.000 μονάδες, με μια αποτυχημένη προσπάθεια να σπάσει τις 70.000 στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Κλασική περίπτωση χρηματιστηριακής συμπεριφοράς που περιμένει έναν καταλύτη. Οταν όμως η υπόλοιπη αγορά συνεχίζει το ράλι, αυτό είναι απογοητευτικό και για το bitcoin και για το σύνολο των κρυπτονομισμάτων. Είναι ο καταλυτής οι αμερικανικές εκλογές ή απλώς έχει ξεφουσκώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και, αντί για το 20% που περιμέναμε, πάμε και για μια μικρή διόρθωση, που μπορεί να μας φέρει και στις 64.000 ξανά; Ο δείκτης φόβου και απληστίας βρίσκεται στο 57, δηλαδή αισιοδοξία λόγω του γενικότερου κλίματος στις αγορές, αλλά μέχρι εκεί… Λίγες μέρες έμειναν, όμως, μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, όποτε βλέπουμε…
ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ vol 2: «Πετάει» η MSTR, διότι οι επενδυτές νιώθουν πιο ασφαλείς…
Τι συμβαίνει στην MSTR, τη γνωστή μας MICROSTRATEGY, και πετάει από τα 149 στα 220 δολάρια σε ένα μήνα, δίνοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ και στον SP500; Tην ίδια στιγμή το bitcoin παλεύει να κρατήσει τις 68.000 και απογοητεύει. Η εξήγηση είναι απλή: Η ΜSTR λειτουργεί ως αμοιβαίο που οι επενδύτες νιώθουν πιο ασφαλείς να αγοράσουν αντί του ίδιου του κρυπτονομίσματος. Διαβάσαμε έναν αρθρογράφο ξένης εφημερίδας που γράφει ότι λειτουργεί η συγκεκριμένη μετοχή πλέον ως τράπεζα αποθεματικών του bitcoin και όχι ως επιχείρηση λογισμικού, μια και δεν σταματάει να επενδύει το ρευστό της στο κρυπτονόμισμα. Αυτό παράλληλα με την καλή πορεία της στη βασική της εργασία δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια σε όποιον θέλει να μπει στα κρυπτονομίσματα με έναν έμμεσο τρόπο. Εμείς σας την είχαμε υποδείξει έγκαιρα.
ALERT: Προσοχή πού βάζετε τα χρήματά σας
Νέα άρθρα βλέπω περί κρυπτονομισμάτων σε ελληνικά sites που καταλήγουν στο τέλος στις νέες ευκαιρίες meme coins και τις τρομερές αποδόσεις που κάνουν ήδη και πρόκειται να κάνουν. Λίγη προσοχή, μια και λίγο παρακάτω βλέπεις και τη σχετική διαφήμιση που εισπράττει το μέσο από τον εκδότη του memecoin για το άρθρο. Κανένα πρόβλημα, εσείς να προσέχετε πού βάζετε τα χρήματά σας. Θα επανέλθουμε…
ΑΝΟΔΙΚΑ ΤΟP 3
APE 98,77%
SOLANA 26,40 %
DYDX 24,17%
BAΣΙΚΑ CRYPTOS TIΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ
- ΒΙΤCOIN 3,59%
- ETHEREUM 2,24%
- SOLANA 9,50%%
- XRP 1,81%
- DOGE 26,40%
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΦΥΛΛΟ 25/10/2024)