Οι επιστολές, που είχε ανταλλάξει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με παρασημοφορημένο από τον Χίτλερ, Βέλγο δημοσιογράφο και πολιτικό Λεόν Ντεγκρέλ (Leon Degrelle), που εντάχθηκε στα Waffen SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης.
Ο Χρήστος Παππάς, που από κάποιους θεωρείται «υπαρχηγός» στην ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση, είχε αποστείλει το 1989 επιστολή στον καταδικασμένο ερήμην μετά τον πόλεμο, από τη βελγική Δικαιοσύνη σε θάνατο για εσχάτη προδοσία Ντεγκρέλ, που είχε διαφύγει στην Ισπανία.
Στην επίμαχη επιστολή, ο βουλευτής αποκαλεί «ήρωα στρατηγέ» τον Ντεγκρέλ και τον διαβεβαιώνει για την ακλόνητη πίστη του ίδιου, του Νίκου Μιχαλολιάκου και των μελών της Χρυσής Αυγής, στην «αιώνια μορφή» του Φύρερ και στα «ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια καινούργια Ευρώπη».
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Ντρεγκέλ το 1989, καθώς και φωτογραφία του κατηγορούμενου βουλευτή με τον «στρατηγό» το 1992, έναν χρόνο πριν ο εκλεκτός του Χίτλερ αποβιώσει στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Η επιστολή του Χρήστου Παππά, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989, η οποία δόθηκε στον «υπασπιστή» του Ντεγκρέλ για να την παραλάβει ο φυγόποινος «στρατηγός» αναφέρει:
O Ντεγκρέλ, που συνεργάστηκε με το καθεστώς του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία και παρέμεινε μέχρι τέλους αρνητής του Ολοκαυτώματος, δηλώνοντας «μετανιώνω που δεν νικήσαμε», στην απάντησή του στον Χρήστο Παππά, στις 28 Σεπτεμβίου 1989, φαίνεται να εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα.
Αναφέρει μάλιστα ότι «ο Χίτλερ αισθανόταν Έλληνας» και φαίνεται να προσπαθεί να τακτοποιήσει τη διαδικασία για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομοϊδεάτη του στην Μαδρίτη.
Μάλιστα, αντί προσδιορισμού πόλης στην αρχή της επιστολής του γράφει «στην εξορία».
Η επίμαχη συνάντηση τελικώς έγινε τον Ιανουάριο του 1992 και οι δύο άντρες φωτογραφήθηκαν.
Στη φωτογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες στα χέρια τους -στην οποία ο κατηγορούμενος βουλευτής εμφανίζεται με κοστούμι και κόμη και μουστάκι, που παραπέμπουν στον Χίτλερ, υπάρχει ιδιόχειρη σημείωση- αφιέρωση του Ντεγκρέλ προς τον Παππά.