Οι εύποροι ταξιδιώτες δαπανούν περισσότερα για ευεξία

Σύμφωνα με νεότερη έρευνα, οι τουρίστες με μεγάλα εισοδήματα επιθυμούν κάτι περισσότερο από χαλάρωση και ξοδεύουν για εξατομικευμένες υπηρεσίες με στόχο την αναζωογόνηση.

Εξατομικευμένες υπηρεσίες ευεξίας στα πολυτελή ταξίδια επιζητούν οι τουρίστες με μεγάλα εισοδήματα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας «Buzz vs. Reality», την οποία πραγματοποίησαν η International Luxury Travel Market (ILTM), η Altiant και η Hyatt.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι ταξιδιώτες πολυτελών διακοπών επιζητούν υπηρεσίες για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, τη χαλάρωση στη φύση και την τεχνολογία αιχμής. Επιθυμούν κάτι περισσότερο από χαλάρωση. Επιζητούν μέσα από το ταξίδι που θα κάνουν να μεταμορφωθούν και να αναζωογονηθούν πλήρως.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών με μεγάλα εισοδήματα αντικατοπτρίζουν τις ευρύτερες τάσεις στον τρόπο ζωής τους. Σχεδόν τα 3/4 των ερωτηθέντων τόνισαν ότι έχουν ενσωματώσει πλήρως την ευεξία στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις πολυτελείς διακοπές και τον ζητούμενο για τους ταξιδιώτες στόχο της ευεξίας, τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας δαπανούν περισσότερα για την ευεξία: Σε ποσοστό 72% αναφέρουν ότι είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο που έχει εξειδικευμένες επιλογές ευεξίας, όπως δωμάτια με αλάτι ή λουτρά πάγου. Το ποσοστό αυξάνεται στο 93% μεταξύ των εύπορων Κινέζων ταξιδιωτών.

Οι θεραπείες spa παραμένουν στις βασικές προτιμήσεις: Σε ποσοστό 62% οι ερωτηθέντες δίνουν προτεραιότητα στις εμπειρίες spa, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εξειδικευμένες θεραπείες, όπως η θαλασσοθεραπεία και αγιουρβεδικό μασάζ.

Επισκέψεις στη φύση: Σε ποσοστό 52% έλκονται από αποδράσεις στη φύση (με πεζοπορία ή κολύμβηση).

Θεραπείες: Σε ποσοστό 49% αναζητούν μαθήματα άσκησης. Επίσης, το 54% ενδιαφέρεται για θεραπευτικές παρεμβάσεις, όπως ο βελονισμός.

Θέματα ψυχικής υγείας: Η υποστήριξη της ψυχικής υγείας απευθύνεται στο 33% των ταξιδιωτών. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν πρακτικές ενσυνειδητότητας και ψηφιακές εμπειρίες αποτοξίνωσης (32%).

Αξιολογήσεις υγείας: Σχεδόν σε ποσοστό 40% οι ερωτηθέντες δείχνουν ενδιαφέρον για προσαρμοσμένες αξιολογήσεις υγείας.

Σημειώνεται ότι μόνο το 7% των εύπορων ταξιδιωτών ανέφερε ότι δεν ενδιαφέρεται για το αν το ξενοδοχείο στο οποίο θα κάνει κράτηση δεν έχει εγκαταστάσεις ευεξίας.

Συμπερασματικά προκύπτει από την έρευνα ότι οι πάροχοι πολυτελούς φιλοξενίας πρέπει να επεκτείνουν τις εξατομικευμένες υπηρεσίες ευεξίας. Να χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη και σε εργαλεία που βασίζονται σε δεδομένα για να προσφέρουν αποτελεσματικές θεραπείες και να γίνουν δημιουργικοί και μοναδικοί, με προσφορές ευεξίας που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ