Νέες επενδύσεις και αναβάθμιση στόλου από τον Όμιλο Attica

Μέσα στο 2027 αναμένεται να παραλάβει δύο υπερσύγχρονες μονάδες E-Flexer, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Stena RoRo

Ο Όμιλος Attica προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του στόλου του, με στόχο μια πιο πράσινη και βιώσιμη ακτοπλοΐα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος εξετάζει την επέκταση του στόλου του με έξι νέα πλοία. Μέσα στο 2027 αναμένεται να παραλάβει δύο υπερσύγχρονες μονάδες E-Flexer, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Stena RoRo. Η συμφωνία προβλέπει τη ναυπήγηση δύο πλοίων, τα οποία θα ναυλωθούν για 10 έτη, με δυνατότητα αγοράς μετά το πέμπτο έτος.

Τα δύο νέα πλοία θα δρομολογηθούν στις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής, αντικαθιστώντας τρία υπάρχοντα πλοία. Παρά την αντικατάσταση, η μεταφορική ικανότητα θα παραμείνει η ίδια, ενώ το κόστος λειτουργίας των νέων πλοίων θα είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Επιπλέον, ο Όμιλος Attica θα ενισχύσει την παρουσία του στον Αργοσαρωνικό με τρία νέα ταχύπλοα AERO, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.050 επιβατών. Τα δύο μεγαλύτερα ταχύπλοα θα αντικαταστήσουν παλαιότερες μονάδες.

Ο Όμιλος σχεδιάζει επίσης την προσθήκη ενός συμβατικού Ro-Pax πλοίου διπλού καυσίμου, μεταφορικής ικανότητας 1.500 επιβατών και 270 κλινών. Εντός του 2025, θα προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο στη γραμμή Κρήτη-Κυκλάδες, το οποίο θα εξυπηρετείται από το ταχύπλοο Highspeed 3 που αγοράστηκε από τη Fast Ferries.

Οι επενδύσεις αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική αναβάθμιση του στόλου του Ομίλου Attica, με στόχο την παροχή πιο σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ