Σε θετικά εδάφη κινείται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.533,4 μονάδες με κέρδη 1,05% και τον τζίρο στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 4 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης ηγείται της ανόδου με κέρδη 1,6% στις 1.389 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 1,25% στις 3.734 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται πιο ήπια κατά 0,85% στις 2.436 μονάδες.
Οι κινήσεις στο ταμπλό
`Η Πειραιώς ηγείται τόσο σε κέρδη όσο και σε τζίρο, με +3% στα 4,36 ευρώ ενώ έχει κάνει συναλλαγές αξίας που ξεπερνά τα 3,8 εκατ. ευρώ.
Στις υπόλοιπες συστημικές, η Eurobank κινείται στα 2,369 ευρώ με +2,1%, η Alpha στα 1,73 ευρώ με +1,9% και η Εθνική στα 8,24 ευρώ με +0,6%.
Στην κορυφή του FTSE βρίσκεται η Βιοχάλκο με ανοδική αντίδραση 3% στα 5,77 ευρώ, με την Coca Cola να συνεχίζει περαιτέρω υψηλότερα στα 34,92 ευρώ με +2%.
Κέρδη 1,8% σημειώνει και η ΔΕΗ, ενώ Metlen και Cenergy ενισχύονται ήπια κατά 0,6%.
Από την άλλη, το ΔΑΑ διορθώνει με -1,1% και με τα ΕΛΠΕ στο -0,3% είναι οι μοναδικοί πτωτικοί τίτλοι στον 25άρη.
Στα mid caps η Intralot κινείται στο +2,7%, η ΑΒΑΞ στο +1,9% και η Intracom στο +1,3%.
Στα χαμηλότερα στρώματα, η ΕΚΤΕΡ σημειώνει άλμα 5,3% με τζίρο άνω των 130 χιλ. ευρώ και το Ιατρικό Αθηνών ενισχύεται κατά 3,5% με 50 χιλ.
Με συναλλαγές αξίας μόλις 10 χιλ. ευρώ οι Αττικές Εκδόσεις σημειώνουν και σήμερα άνοδο 9,8%, αφότου χτες η διοίκηση ενημέρωσε ότι δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση για επιχειρηματική συμφωνία το τελευταίο διάστημα.
Στη συνολική εικόνα στο ταμπλό, 76 μετοχές κινούνται ανοδικά έναντι 23 πτωτικών.