“Πρασίνισε” το Χρηματιστήριο

Ο ΓΔ κινείται στις 1.705 μονάδες

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.705 μονάδες με +0,25% με τον τζίρο στα 16 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 4 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης διαπραγματεύεται στις 1.665 μονάδες με -0,2%, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει πέριξ του αμετάβλητου στις 4.2025 μον., ενώ ο FTSEM της μεσαίας σημειώνει μικρά κέρδη 0,35% στις 2.595 μον.

Η εικόνα στο ταμπλό

Στο επίκεντρο των κινήσεων βρίσκεται η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία στην αυριανή αναθεώρηση των δεικτών FTSE Russell θα βρεθεί στο Large Cap του οίκου, με την αξία της να ενισχύεται κατά 1,3% στα 19 ευρώ επί συναλλαγών μικτής αξίας άνω των 2 εκατ. ήδη από το πρώτο μισάωρο.

Με τζίρο 1 εκατ. ο ΟΠΑΠ κινείται στα 17,4 ευρώ με +1,1%, μετά το ρεκόρ στα καθαρά του έσοδα προ εισφορών (GGR – Gross Gaming Revenue) στα 2,3 δισ. ευρώ που παρουσίασε χτες.

Με χαμηλότερη αξία συναλλαγών, στην κορυφή του FTSE κινείται η ΕΛΧΑ με +1,5% και ο Σαράντης επιχειρεί να βγάλει ανοδική αντίδραση με +1,4%.

Περιορισμένες είναι οι μεταβολές στον ΔΤΡ με τις τρεις από τις τέσσερις συστημικές σε αρνητικό έδαφος.

Η Alpha στα 2,28 ευρώ με -0,6%, η Πειραιώς στα 5,26 με -0,5% και η Eurobank στα 2,64 με -0,2%, ενώ η Εθνική επιχειρεί να κινηθεί υψηλότερα αλλά με το οριακό +0,3% στα 9,91.

Εκτός ΔΤΡ η Αττικής συνεχίζει με νέα κέρδη 1,7% στα 0,84 ευρώ και η Κύπρου πατάει πλέον τα 6 ευρώ (6,12) με +2,8%.

Πέρα από τις τράπεζες, ελαφρώς πτωτικά στον FTSE κινούνται η Jumbo στο -0,4% και η Ελλάκτωρ στο -0,6%.

Στα mid caps, η Intracom σημειώνει νέα κέρδη 2,5% και η Lavipharm ενισχύεται κατά 1,6% μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χτες, ενώ η ΑΒΑΞ υποχωρεί κατά 0,9%.

Στο σύνολου του ταμπλό, 55 μετοχές κινούνται ανοδικά έναντι 41 πτωτικών.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ