«Δεν αμφισβήτησα και δεν αμφισβητώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο» υπογράμμισε υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι «δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης αρνήθηκε να σχολιάσει την φράση του Λ.Γρηγοράκου ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «αρχηγοί, αρχηγίσκοι και αρχηγόπουλα», εκτιμώντας ότι είναι ζητήματα που δεν απασχολούν ούτε τον κόσμο, ούτε τον ίδιο, και ότι «μια τέτοια συζήτηση δεν έχει καμία αξία». Τόνισε ότι δεν μπορούν να συγκριθούν οι ηγεσίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου διότι «είναι διαφορετικές εποχές, διαφορετικές συνθήκες και δεν συγκρίνονται».
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι συμβαίνει εντός του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν μπορεί να είναι μόνο δημιούργημα των ΜΜΕ η αίσθηση της έντασης, ο κ. Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων στόχος είναι να συζητηθεί τι έχει γίνει, πώς θα προχωρήσει η Κ.Ο, τι δεν έχει γίνει πολύ καλά και τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Ένα στέλεχος, υποστήριξε, δικαιούται και υποχρεούται να θέσει τα ζητήματα μέσα στα όργανα και εκεί ανταλλάσσονται απόψεις και γίνεται κουβέντα, πολλές φορές και ιδιαίτερα έντονη.
«Όταν καλούμε τις άλλες δυνάμεις να συζητήσουν μαζί μας, δεν γίνεται να μην συζητάμε μεταξύ μας» προσέθεσε.
Και συμπλήρωσε ότι είναι «αλληλέγγυος στον κ. Βενιζέλο ως προς τον στόχο να μην συρρικνωθεί περαιτέρω το κόμμα», υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια παράταξη που την έχει ανάγκη η χώρα. Σημείωσε ότι έχουν γίνει λάθη και έχουν καλλιεργηθεί λανθασμένες αντιλήψεις κατά το παρελθόν και πρέπει «όλοι μαζί» στο ΠΑΣΟΚ να εξετάσουν αυτά τα ζητήματα και να βρεθεί τρόπος ανάταξης του κόμματος.
«Το θέμα είναι αν έχουμε χαρίσει στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλους λαϊκιστές πολλές σημαντικές αξίες και ιδεολογία που κάποτε είχαμε κατοχυρώσει εμείς» συνέχισε προσθέτοντας ότι έχει την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για εξασφάλιση πόρων που θα χρησιμοποιηθούν για να αποκατασταθεί μέρος από το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων, κυρίως της μεσαίας τάξης που φτωχοποιήθηκε αλλά και των φτωχών που έγιναν φτωχότεροι, φέρνοντας ως παράδειγμα πχ το αν έχει βελτιωθεί κάτι στον τομέα της παιδείας των παιδιών τους ή της υγείας.