Ολοκληρώνεται η συμφωνία της AirFastTickets με τους Κινέζους. Η «Deal» είχε προαναγγείλει από τον Νοέμβριο ότι ο ιδρυτής της ταξιδιωτικής εταιρίας ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων, Νικόλας Κοκλώνης βρισκόταν σε επαφές και συζητήσεις με επίκεντρο την Κίνα για την πώληση ακόμη και του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρίας.
Οι Κινέζοι συνομιλητές του μεταξύ των οποίων οι Morgan Zhang, Jason Chen, και ο Mike Li, ένας από τους διασημότερους δικηγόρους της Κίνας που διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Πρόεδρο της χώρας του «Κόκκινου Δράκου», ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει το mega deal και να πέσουν οι οριστικές υπογραφές.
Ο Νικόλας Κοκλώνης πουλά την πλειοψηφία των μετοχών της AirFastTickets και οι εταιρίες Baidu, CDH Fund, White Sun Fund είχαν εκδηλώσει εξαρχής ενδιαφέρον.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί ένα «γαϊτανάκι» συνομιλιών γύρω από την ελληνική εταιρία, την δραστηριότητά της και τα οικονομικά της στοιχεία.
H «AirFastTickets θα εισέλθει σε μια φωτεινή περίοδο κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» είχε τονίσει από τον Νοέμβριο ακόμη ο αντιπρόεδρος της AirFastTickets Eυρώπης, Ron Yeatman, κάνοντας πολλούς να ερμηνεύουν την δήλωσή του αυτή και ως «προάγγελο» των επερχόμενων εξελίξεων.
Tο δέλεαρ για τους επενδυτές είναι πως παρά τις τελευταίες εμπλοκές της, η AirFastTickets από το 2009 που δημιουργήθηκε, έως σήμερα, έχει καταφέρει να χτίσει το τρίτο ισχυρότερο brand name στον κλάδο της διακίνησης επιβατών στην Eυρώπη, αναπτύσσοντας δραστηριότητα με γραφεία σε Bρετανία, Bερολίνο, Eλλάδα αλλά και στην άλλη άκρη του Aτλαντικού, τις HΠA.
Tο 2012 παρήγαγε τζίρους της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ενώ το χρονικό διάστημα 2013-2014 η αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας ξεπέρασε το 1937%. Bαρύνουσα σημασία στην απόφαση του Nικόλα Kοκλώνη να πουλήσει σημαντικό μέρος της AirFastTickets, εκτός από το προσφερόμενο τίμημα, είχε και η «θύελλα» στην οποία ενεπλάκη η εταιρία από το καλοκαίρι με την IATA και το καθεστώς default που έθεσε τα γραφεία της σε Γερμανία, Αγγλία για αθέτηση πληρωμών 45 εκ. ευρώ με βασική παρενέργεια να της αφαιρεθεί και το δικαίωμα έκδοσης εισιτηρίων στην Ελλάδα.
H AirFastTickets υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, διέψευσε την χρεοκοπία και κατήγγειλε πόλεμο από ανταγωνιστές.