Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ υπέβαλε πριν από λίγα λεπτά ο Γιώργος Σαρρής, ενώπιον του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Έτσι επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα 22/12 και ήθελαν τον κ. Σαρρή να έχει λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΠΟ.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι την Τρίτη το πρωί, πριν την έναρξη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε προ-συγκέντρωση συμβούλων και συνεργατών του, προς τους οποίους ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φέρεται να τους είπε: «Θα παραιτηθώ, δεν αντέχω άλλο, χάνω την υγεία μου, χάνω την αξιοπρέπειά μου, δεν μπορώ να βγάλω ούτε φορολογική ενημερότητα».
Αναμένονται πλέον και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Επόμενο βήμα είναι να προκηρυχτούν εκλογές στην ομοσπονδία μέσα στο επόμενο μήνα, όμως ΜΟΝΟ για τη θέση του προέδρου, καθώς το υπόλοιπο Δ.Σ. συνεχίζει κανονικά τη θητεία του ως το 2016.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επισήμως υποψήφιοι διάδοχοι. Υπάρχει μόνο μια φημολογούμενη πρόθεση του Βασίλη Γκαγκάτση ο οποίος δεδομένα βρίσκεται σε επαφές με ορισμένες Ενώσεις, αλλά και η περίπτωση του Γιώργου Λυσσαρίδη που έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί υπό προϋποθέσεις.
Η θητεία Σαρρή
Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, ο Γιώργος Σαρρής εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ στις 6 Οκτωβρίου 2012 και διατήρησε το αξίωμά του για σχεδόν 27 μήνες.
Η θητεία του έληγε το φθινόπωρο του 2016. Σε εκείνες τις εκλογές, είχε επικρατήσει του Βασίλη Γκαγκάτση με 37 ψήφους, έναντι 20 του αντιπάλου του.
Πριν ανέβει στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ και επί προεδρίας Σοφοκλή Πιλάβιου, ο κ. Σαρρής διετέλεσε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για ένα έτος (καλοκαίρι 2011 – καλοκαίρι 2012).
Η θητεία του στην ΚΕΔ στιγματίστηκε από τις καταγγελίες για τους «στημένους πίνακες διαιτησίας» του Αυγούστου του 2012, που αποτέλεσαν αφορμή για εισαγγελική έρευνα και οδήγησαν στις πρόσφατες ποινικές διώξεις για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.
Γενικότερα, η θητεία του στιγματίστηκε από συνεχείς εμπλοκές με τη δικαιοσύνη: επί των ημερών του, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα για πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, ποινικές διώξεις σε 31 πρόσωπα για την περίφημη κάρτας υγείας της ΕΠΟ, ποινική δίωξη μόνο στον ίδιο για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, ενώ προκαταρκτική έρευνα πραγματοποιείται για την υπόθεση των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ΠΑΕ.