Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Lamda Development διαμορφώθηκαν το 2010 σε ζημίες 29,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 7,7 εκατ. ευρώ το 2009.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου, τα αρνητικά ενοποιημένα αποτελέσματα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην αναγνώριση ζημιών 39,3 εκατ. ευρώ (έναντι κερδών 13,8 εκατ. ευρώ το 2009) από την εμπορική αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου, απόρροια της ανόδου των συντελεστών κεφαλαιοποίησης βάσης λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η έκτακτη εισφορά στο εισόδημα επιβάρυνε τον Όμιλο κατά 2,6 εκατ.ευρώ.
Αύξηση κατά 2% παρουσίασαν τα ενοποιημένα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου, δηλαδή προ μεταβολών εύλογης αξίας επενδύσεων σε ακίνητα και άλλων μη επαναλαμβανομένων στοιχείων, αποσβέσεων, τόκων και φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 42,7 εκατ.ευρώ έναντι 41,8 εκατ. ευρώ το 2009. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου προ αποτιμήσεων ακινήτων και έκτακτης φορολογίας ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση αυτή οφείλεται στην σταθεροποίηση της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων “The Mall Athens”, “Mediterranean Cosmos”, στην αύξηση της κερδοφορίας του “Golden Hall” και στην αύξηση των εσόδων από συμμετοχές και μερίσματα λόγω της Eurobank Properties.
Πιο συγκεκριμένα, στο εμπορικό κέντρο “Golden Hall” ι η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία αυξήθηκε κατά 13% ενώ παρατηρήθηκε αύξηση τουτζίρου των καταστημάτων κατά 2,5% και των επισκεπτών κατά 25%.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο “The Mall Athens” κινήθηκε πτωτικά, κατά 10,5%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε 11,9 εκατ, παρουσιάζοντας κάμψη 6%. Αναφορικά με την πορεία του “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη η πτώση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων ήταν 9% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε 8,3 εκατ. όπως το 2009. Τον Δεκέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε η εξαγορά του υπόλοιπου 39,9% του “Mediterranean Cosmos” με αποτέλεσμα η LAMDA Development να έχει σήμερα στην ιδιοκτησία της το 100% του εμπορικού κέντρου αλλά και το 100% της διαχείρισης του.
Η Μαρίνα του Φλοίσβου παρουσίασε μείωση κατά 5% της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας. Η ολοκλήρωση της επέκτασης των θαλάσσιων υποδομών, επένδυση της τάξεως των 5 εκατ. περίπου, προσέθεσε 50 θέσεις ελλιμενισμού, εξέλιξη που αναμένεται να υποστηρίξει περαιτέρω το κύκλο εργασιών και κερδών στο μέλλον. Η μαρίνα προσφέρει το 50% του συνόλου των 300 θέσεων ελλιμενισμού σε θαλαμηγούς με μήκος μεγαλύτερο των 30 μέτρων. Η χερσαία ανάπτυξη (εμπορικά καταστήματα και χώροι εστίασης) παρουσιάζει επισκεψιμότητα που προσεγγίζει τους 15.000 επισκέπτες την ημέρα τα Σαββατοκύριακα.