Στη δημιουργία της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας προχώρησε η Μύλοι Λούλη Α.Ε..
Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μύλοι Λούλη Α.Ε. στο Κερατσίνι Αττικής.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας θα πλαισιωθεί από επαγγελματίες του εκπαιδευτικού χώρου έτσι ώστε να δώσει το καλύτερο δυνατόν επίπεδο μόρφωσης στους σπουδαστές.
Το πρόγραμμα της Ελληνικής Σχολή Αρτοποιίας αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα μαθήματα τα οποία θα διδάσκονται θα ανήκουν σε τρεις βασικές κατηγορίες: Τεχνική Αρτοποίησης και Ζαχαροπλαστικής, Τεχνολογία Τροφίμων, Διοίκηση Επιχείρησης Αρτοποιείου. Το κοινό της σχολής θα αποτελούν όλοι οι άμεσα και έμμεσα εργαζόμενοι του κλάδου Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Στόχος της σχολής είναι να ενισχύσει την εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου. Ο χαρακτήρας της σχολής δε θα είναι κερδοσκοπικός καθώς το 50% των κερδών της θα δίδεται σε κοινωφελείς σκοπούς και το υπόλοιπο 50% θα επανεπενδύεται στη σχολή για βελτίωση των εγκαταστάσεων της.