Υπεραμύνθηκε της επιλογής Παναρίτη σε συνέντευξη του, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και στην συνέχεια υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που δεν βγαίνει… ενώ εξήγησε γιατί θα ήταν άτοπο ένα δημοψήφισμα ή εκλογές την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Για Παναρίτη
«Η Ελλάδα έχασε που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή», είπε σχετικά με την πρότασή του για την τοποθέτηση της κ. Παναρίτη στο ΔΝΤ, πρόταση που είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, o Γιάνης Βαρουφάκης σε πρωινή εκπομπή και συνέχισε:
«Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου».
Eurogroup
«Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου», δήλωσε ακόμα ο Γιάννης Βαρουφάκης χαρακτηρίζοντας «υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης» όσα ακούγονται και τον θέλουν εκτός διαπραγμάτευσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμαναι «όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μία συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα. Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε»
Συμφωνια
Επίσης, ανέφερε πως «Εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία με ένα δημοσιονομικό πλάνο που δεν βγαίνει… Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση συμβιβάζεσαι, και εμείς έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς».
Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι έχει άριστες σχέσεις και με τον κ. Σόιμπλε και με την Αριστερή Πλατφόρμα. Χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκό πρόβλημα την ελληνική κρίση, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. «Αυτή τη στιγμή οι σχέσεις με τις χώρες εκτός ευρωζώνης είναι εκτός θέματος», είπε χαρακτηριστικά.
Πολιτική βούληση
Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ακόμη ότι «η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών τεχνικά είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να είναι βιώσιμη». Ζητάμε μία προθεσμία πρόσθεσε που να θέσει εκτός συζήτησης την ελληνική κρίση, τόνισε και επανέλαβε ότι πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 -1,5% ήταν εφικτό το Μάρτιο, πλέον όμως δεν είναι», πρόσθεσε.
Για Δημοψήφισμα
Τέλος χαρακτήρισε «τεράστιο ατόπημα» το να πήγαινε η χώρα σε εκλογές ή δημοψήφισμα γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή.