Η επίσκεψη του Luca Barilla στις εγκαταστάσεις της Barilla Hellas στο Μύλο του Βόλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της νέας επένδυσής της, έγινε με «αυτοκρατορικό» τρόπο.
Ο εκ των ιδιοκτητών της ιταλικής μητρικής κατέφθασε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος –το οποίο προσγειώθηκε στην 111 Π.Μ. Ν.Αγχιάλου- ακολουθούμενος από μια 15μελή αποστολή. Μια επίσκεψη, σίγουρα, όχι συνηθισμένη, με πολλά μηνύματα…
Πρόκειται για έναν από τους τρεις αδελφούς Barilla που ηγούνται της μεγαλύτερης βιομηχανίας ζυμαρικών στην Ευρώπη (τον πρόεδρο Guido και αναπληρωτές προέδρους τους Luca, Paolo), με τζίρο 4 δισ. ευρώ και «portfolio» 20 σημάτων – ένα από τα οποία η ελληνική Misko.
«Συνομιλητής» όλων των ισχυρών πολιτικών της πατρίδας του, ο 55χρονος «mr Barilla» ανήκει στην 4η γενιά της οικογενείας που ηγείται του leader των ζυμαρικών από το 1993, μετά από τον ξαφνικό θάνατο του 80ετούς, τότε, πατέρα του και «πατριάρχη» της εταιρείας, Pietro.
Πρωτοστάτησε στο «κρεσέντο» των εξαγορών της Barilla σε όλα τα μήκη και τα πλάτη (σε Τουρκία, Ελλάδα, Σουηδία, Μεξικό κ.α.) και τώρα φαίνεται να ανανεώνει την «ψήφο εμπιστοσύνης» του προς την ελληνική οικονομία, παρά τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθεί αυτή να αντιμετωπίζει, εν μέσω κρίσης…
Το αφεντικό της βιομηχανίας ζυμαρικών που παράγει τα Barilla και τα Misko, εκτός από την επίσκεψη του στη νέα επένδυση της εταιρίας στον Βόλο (ύψους 1,23 εκατ., που εξασφαλίζει την κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής της κατά 33%, στους 63.000 τόνους σιμιγδάλι), έπραξε το ίδιο και στις εγκαταστάσεις της συνεργαζόμενης Χ.Παυλίδης Α.Ε. «Γεωργική».
Η συγκεκριμένη «τρέχει» πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας από το 2002 για λογαριασμό της ιταλικής βιομηχανίας και ο Luca Barilla υποσχέθηκε ότι η συνεργασία των δυο πλευρών όχι μόνο θα συνεχισθεί, αλλά και θα επεκταθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η Barilla σε «βάθος» 20ετίας υλοποιεί επενδύσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ στη χώρα μας.
Η Barilla ελέγχει το 45% της ιταλικής αγοράς ζυμαρικών και το 25% στις ΗΠΑ. Είναι, ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος πωλητής προϊόντων ψωμιού στην Ιταλία και ο μεγαλύτερος παρασκευαστής παγκοσμίως στο άζυμο ψωμί σκανδιναβικού τύπου, ενώ, διατηρεί ένα από τα εργοστάσιά της στην Ελλάδα (κοντά στη Θήβα).