ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Στο χακί οι γυναίκες για 6 μήνες”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “σχέδιο να ντυθούν στο χακί και οι γυναίκες, σε εθελοντική βάση, με στρατιωτική θητεία έξι μηνών και βασικό κίνητρο την παροχή μορίων στη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς πρόσληψης στις Ενοπλες Δυνάμεις είτε ως επαγγελματίες οπλίτες είτε ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της “δημοκρατίας” το υπουργείο Εθνικής Αμυνας”.
ΕΣΤΙΑ: “Αβέβαιο το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “το κόμμα που δημιούργησε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πνέε τα λοίσθια. Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή του και αφού άλλαξε επτά προέδρους (Καραμανλής, Ράλλης, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Εβερτ, Κώστας Καραμανλής, Σαμαράς), σήμερα τελεί υπό την προσωρινή προεδρία του κ. Μεϊμαράκη και οδεύει προς την εκλογή του ογδόου προέδρου της”.
ΕΘΝΟΣ: “Τα κριτήρια για προσλήψεις αναπληρωτών”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “δύο σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια με τα οποία θα προσληφθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί περιλαμβάνει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδίδεται τις επόμενες ημέρες.Αγώνας δρόμου για να εξασφαλισθούν τα σχετικά κονδύλια”.
Η ΑΥΓΗ: “Καυτός Αύγουστος”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “με καμίνι που σιγοκαίει μοιάζει το εσωτερικό των κομμάτων μια εβδομάδα πριν από τον Αύγουστο, τη στιγμή που αρχίζει και επισήμως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τους όρους της νέας τριετούς συμφωνίας, ενώ για το φθινόπωρο έχουν προεξοφληθεί πολιτικές εξελίξεις ικανές να μεταβάλουν άρδην το πολιτικό σκηνικό της χώρας”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Αρχισε τα κόλπα το ΔΝΤ”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “τρικλοποδιά” “βάζει το ΔΝΤ λίγο πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο με την κυβέρνηση. Το Ταμείο ζήτησε ειδική πρόσκληση για να ταξιδέψουν τα τεχνικά κλιμάκιά του στην Αθήνα, αλλά και νέα δέσμη με προαπαιτούμενα”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Εκρηξη ακάλυπτων επιταγών”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η επαναλειτουργία των τραπεζών την περασμένη Δευτέρα αποκάλυψε ένα τεράστιο πρόβλημα, συνέπεια της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και της ανάσχεσης της οικονομικής δραστηριότητας. Το 27% των επιταγών που κατατέθηκαν στις τράπεζες μετά την τραπεζική αργία ήταν ακάλυπτες, είτε γιατί οι εκδότες τους είχαν αποσύρει τα κεφάλαια από τους λογαριασμούς τους, φοβούμενοι “κούρεμα”, είτε γιατί δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν προγραμματισμένες συναλλαγές, μέσω των οποίων θα κάλυπταν τις επιταγές”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν. Το αντιλαϊκό πακέτο του νέου μνημονίου έρχεται”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “μπόλικο κουρνιαχτό περί “κρίσιμης διαπραγμάτευσης” κ.ο.κ., σηκώνει ξανά τις τελευταίες μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με απροκάλυπτα ψέματα είτε με μισές αλήθειες και άλλες δήθεν “δημιουργικές ασάφειες”, όταν στην πραγματικότητα βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο για την τελική διαμόρφωση του τρίτου στη σειρά μνημονίου και βέβαια της νέας δανειακής σύμβασης, που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ομοβροντία των νέων αντιλαϊκών μέτρων της “επόμενης μέρας”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Αριστερή ξαπλώστρα”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “από αναβολή σε αναβολή πάνε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Πολιτική Γραμματεία μετατέθηκε για τη Δευτέρα και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα. Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει στρατηγική αναμονής, ενώ είναι σαφές ότι η προτεραιότητα δίνεται στη συμφωνία με τους δανειστές”.
Kontranews: “Νέος Μιτεράν και κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Αλέξης”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “ηγέτη μεγάλου διαμετρήματος, αντίστοιχο του Φρανσουά Μιτεράν χαρακτηρίζουν οι Financial Times, η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα στον κόσμο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Βαρύ πλήγμα στην οικονομία”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “σε υφεσιακούς ρυθμούς μεταξύ 2% και 2,5% προβλέπει το ΙΟΒΕ ότι θα κινηθεί το τρέχον έτος.Η δημοσίευση της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ (2ης για το 2015) βρίσκει την ελληνική οικονομία βαρύτατα τραυματισμένη, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Νίκος Βέττας”.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Πιέσεις για νέα μέτρα”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “ξεκινούς τις επόμενες ώρες στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του τρίτου Μνημονίου, ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους εκπροσώπους της τρόικας, που επιστρέφουν μετά από επτά μήνες”.