Μειώθηκε το Μάρτιο η παραγωγή των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρίας Markit.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ακόμη ότι επιβραδύνθηκε ο ρυθμός μείωσης της απασχόλησης και των νέων παραγγελιών, ενώ οι ελληνικές βιομηχανίες προχώρησαν σε μείωση των τιμών τους παρά την αύξηση του κόστους των εισροών τους στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, λόγω της έντασης του ανταγωνισμού που προκαλεί η μειωμένη ζήτηση.
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) – ένας σύνθετος δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχει μία συνοπτική εικόνα των εξελίξεων στον μεταποιητικό τομέα – διαμορφώθηκε στις 45,4 μονάδες από 42,8 μονάδες στους δύο πρώτους μήνες του 2011.
Κάθε τιμή κάτω από το 50 υποδηλώνει μείωση της παραγωγής. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ένδειξη του Μαρτίου είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2010.
Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν μείωση από την εγχώρια αγορά και – σε μικρότερο βαθμό – και από την εξωτερική αγορά. Τα αποθέματα των πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων εξακολούθησαν να μειώνονται απότομα.