Το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο Airfasttickets σταμάτησε να λειτουργεί, σαν συνέχεια των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρεία από πέρυσι, όταν η ΙΑΤΑ είχε κινηθεί εναντίον του ιδρυτή της, Νίκου Κοκλώνη για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών, ύψους 45 εκατ. ευρώ (14 εκατ. ευρώ για τη βρετανική αγορά, 22 εκατ. ευρώ για τη Γερμανία και 9 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα).
Η εταιρεία είχε τότε υποστηρίξει πως δεν υπήρχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή της Airfasttickets σε κανέναν προμηθευτή.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, τα προβλήματα δεν φαίνεται να ξεπεράστηκαν ούτε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Αirfasttickets είχε ανακοινώσει πως ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της, Ν. Κοκλώνης βρισκόταν στο Πεκίνο με σκοπό την πώληση μετοχικού πακέτου της εταιρείας σε Κινέζους επενδυτές. Μιλώντας στη «Ν», ο κ. Κοκλώνης υποστήριξε ότι η πώληση έγινε έναντι 200 εκατ. δολ. σε κινεζική αεροπορική εταιρεία, την οποία ωστόσο δεσμεύεται να μην αποκαλύψει.
Η εταιρεία, συνεχίζει, δεν έχει κλείσει τυπικά, ενώ διευκρινίζει ότι τα χρήματα της συμφωνίας θα τη χρηματοδοτούσαν.
Ακόμη σημειώνει ότι, μετά την αρχική συμφωνία με τους Κινέζους επενδυτές, διαφώνησε σε θέματα στρατηγικής και εδικά στην απαίτησή τους να κλείσουν την ελληνική εταιρεία της Airfasttickets. Οι διαφωνίες ήταν έντονες και τελικά οι επενδυτές κατάφεραν και απέλυσαν τον κ. Κοκλώνη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής αμερικάνικης εταιρείας, αφού στο μεταξύ απέκτησαν την πλειοψηφία των μετοχών.
Ο ίδιος, μην έχοντας πλέον καμία νομική σχέση με την εταιρεία που δημιούργησε, στήριξε τους εργαζομένους στην Airafasttickets στην Ελλάδα στην απόφαση τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Σε ερώτηση της «Ν» γιατί δεν πήγε στην τριμερή που οργάνωσε το υπουργείο Εργασίας την προηγούμενη Πέμπτη, απάντησε ότι δεν ενημερώθηκε.
Τέλος να σημειωθεί ότι τα site της εταιρείας airfasttickets.gr και airfasttickets.com δεν λειτουργούν και είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν και πάλι, όσο τουλάχιστον συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο ελληνικό γραφείο.