Ο εξορθολογισμός των δημοσιών δαπανών είναι αναγκαίος αλλά πρέπει να συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο, αναφέρει σε δήλωση με την οποία σχολιάζει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και τονίζει, ότι στο ζήτημα αυτό οι ευθύνες της Ευρώπης και των συντηρητικών πολιτικών της είναι δεδομένες.
Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ “η δημοσιονομική λιτότητα, οδηγεί σε λιτότητα όλη την οικονομία της χώρας με ένταση της ύφεσης, η οποία έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτεταμένη ανεργία και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού”.
“Κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας και πολύ περισσότερο να έχει εθνική και κοινωνική στήριξη”, συνεχίζει, “αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων ενώ οι υπεύθυνοι, oι έχοντες και κατέχοντες, εξακολουθούν να πίνουν “στην υγειά των κορόιδων””.
Ο κ. Παναγόπουλος καταλήγει ότι το κίνημα των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με τη ΓΣΕΕ θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες, με στόχο την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης την υπεράσπιση των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, των διαθεσιμοτήτων και της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος, του Δημόσιου οικονομικού χώρου, των δικτύων και των υποδομών, αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (πχ. ενέργεια, νερό κ.α).
Την αντίθεσή της με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εκφράζει με ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ, υποστηρίζοντας, ότι η μείωση των μισθών στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα έχει ξεπεράσει το 30%, τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων καταρρέουν, απορυθμίζεται η αγορά εργασίας και αυξάνεται η ανεργία ενώ οι απολύσεις γίνονται καθημερινό και μαζικό φαινόμενο.
Το ΠΑΜΕ τέλος με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού καλεί την εργατική τάξη σε ένταση και σε κλιμάκωση των αγώνων.
Διαβάστε επίσης: Μέτρα ύψους 26 δισ. ευρώ έως το 2015