Εντός Μαρτίου αναμένεται η σύσταση του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, καθώς η κυβέρνηση «τρέχει» για να ολοκληρώσει τα απαιτούμενα με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Εντός του τρέχοντος μηνός, λοιπόν, θα ψηφιστεί ο σχετικός ιδρυτικός νόμος για τη μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο νέο υπερταμείο.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του υπερταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινήςυπάρχουν πολλές σκέψεις, αλλά δεν υπάρχει έως τώρα κατάληξη. Το όνομα της Λούκας Κατσέλη ακούγεται ως πιθανό για την ανάληψη της διοίκησης της νέου υπερταμείου, αλλά δεν θεωρείται οριστικό, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η έδρα του Ταμείου θα είναι στην Ελλάδα, παρά τις κατά καιρούς αναφορές ότι θα βρίσκεται στο εξωτερικό.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να αφήσει ανοιχτό τον στόχο, ο οποίος δεν αφορά πλέον στα 50 δισ. ευρώ που είχε τεθεί αρχικά, αλλά στα 30 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Οι σύμβουλοι που παρακολουθούν τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι πέρα από 20-30 βασικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, είναι ζήτημα αν τα στοιχεία αυτά μπορούν ν’ αποφέρουν άλλα 5 δισ. ευρώ.
Οι ίδιοι σημειώνουν ότι, μετά τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους δρόμους, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου εμφανίζουν πολύ χαμηλές αποτιμήσεις.