Έτοιμη να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, δήλωσε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσνταντοπούλου σε εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική της συνέντευξη η οποία κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για προσυμφωνία με τους δανειστές πριν καν εκλεγεί.
Η κα. Κωνσταντοπούλου μίλησε για το δημοψήφισμα, τις προτάσεις των δανειστών, για το αν υπήρχε ή όχι σχέδιο Β, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το ιστορικό ρήξης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα
«Όσο ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν αντίπαλος του Τσίπρα. Ουδέποτε λειτούργησα υπονομευτικά και αποσταθεροποιητικά» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας όμως ότι «σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και αυτό το οποίο εμφάνισε. Είμαι αντίπαλος του, το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η επιτροπή αλήθειας του δημόσιου χρέους».
Ανατροπή
«Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά. Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για την ανατροπή αυτού το καθεστώς», ανέφερε η κ Κωνσταντοπούλου.
Είχε συμφωνήσει με τους δανειστές
Σε σχετική ερώτηση για το εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κάθετη σημειώνοντας: «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».
Βολές στον Βαρουφάκη και στον Δραγασάκη
Για την έντονη συζήτηση που υπήρξε στην κοινοβουλευτική ομάδα αναφορικά με την αποδοχή της πρότασης των δανειστών η κυρία Κωσνταντοπούλου δεν παρέλειψε να επικρίνει και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και για τον κ.Δραγασάκη σημειώνοντας: «για πρώτη φορά άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη, να λέει ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, στο οποίο εγώ αναφέρθηκα και είπα μας πώς θα επιστρέψετε 11,5 δισ. ευρώ όταν έχουμε δεσμευθεί ότι από αυτά τα 11,5 δις τα 3 θα χρησιμοποιηθούν για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μου απάντησε ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης είναι παντελώς στερούμενο ερείσματος και δε θα έπρεπε ποτέ να έχει εκπονηθεί και όταν ζήτησα εξηγήσεις για αυτό από τον υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Δραγασάκη, ο κος Δραγασάκης εξήλθε της αιθούσης και δεν επανήλθε ποτέ».
Κατά του Προκόπη Παυλόπουλου
Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως δεν υπήρχε καμία πρόταση προς τους βουλευτές και σημείωσε πως η Κοινοβουλευτική ομάδα εξαπατήθηκε και αιφνιδιάστηκε. Η κα. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να καταφερθεί και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου λέγοντας «Είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κος. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότι ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθείς σε κυβερνητικό επίπεδο».
Plan B
Για την ύπαρξη ή όχι Σχεδίου Β η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως «νομίζω πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην υπάρχει σχέδιο Β, να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη η σύμπραξη στον όλεθρο, τη λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».
Δημοψήφισμα
Για την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος η κυρία Κωνσταντοπούλου σημειώνει πως ο Πρωθυπουργός ήταν φοβισμένος και σημειώνει πως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος το κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου ήταν πένθιμο.
Χαρακτηριστικά δήλωσε: «υπήρχε μία κατηφής ομήγυρη γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Μία περίεργη σύνθεση, ήταν εκεί και ο κ. Φλαμπουράρης που δεν είχε λόγο να είναι, και ο κ. Παπαδημούλης που δεν είχε λόγο να είναι. Εν συνεχεία αναδείχθηκαν οι λόγοι της παρουσίας του καθενός».