Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πείνα και δάκρυα ζητεί η Λαγκάρντ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ώρα που ζητάει από την Ελλάδα «αίμα και δάκρυα» για τα «κόκκινα δάνεια» και το Ασφαλιστικό και απαιτεί ακόμη σκληρότερο πακέτο φορολογικών μέτρων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κρατάει στα θησαυροφυλάκιά του τα 16 δισ. ευρώ που είχε δεσμεύσει για τη χώρα μας».
ΕΘΝΟΣ: «Μεγάλα κόλπα για το εισαγόμενο γάλα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «η ανυπαρξία συστήματος ελέγχου γεμίζει τα ράφια με άγνωστης προέλευσης προϊόντα που βαφτίζονται ελληνικά. Οι γαλακτοβιομηχανίες αγοράζουν φθηνότερα, αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλές για τους καταναλωτές. Μαζικές και ανεξέλεγκτες προμήθειες από το εξωτερικό».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λουκέτα χωρίς…control στην αγορά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως τα capital controls επιβάρυναν την ασφυξία ρευστότητας των επιχειρήσεων. Φόβοι για νέο ντόμινο στο λιανικό εμπόριο αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα και αυξηθούν οι φόροι. Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων».
ΕΣΤΙΑ: «Κατελύθη η κρατική δομή»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ελλάς απώλεσε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κράτους, και δη ευρωπαϊκού, την άνοιξη του 2010. Η χώρα αποκόπηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές και η οικονομία της τέθηκε υπό την επιτροπεία των τριών δανειστών της».
Η ΑΥΓΗ: «Ευρωπαϊκό θέμα η συμφωνία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η Λαγκάρντ αμφισβητεί το πρόγραμμα και τη συμφωνία του Αυγούστου μεταξύ κυβέρνησης-ευρωπαϊκών θεσμών! Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν ο ρόλος και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πλεόνασμα διαφωνιών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Κριστίν Λαγκάρντ αμφισβητεί ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και μιλάει για ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του ρόλου του Ταμείου».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αμερικανικό «παρών» στο Αιγαίο»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η βούληση των ΗΠΑ να δηλώσουν «παρών» στο Αιγαίο, με στόχο την επιτυχή έκβαση της εν εξελίξει νατοϊκής επιχείρησης για την ανάσχεση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, μεταφέρθηκε στην Αθήνα».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέο «πακέτο» 3,6 δισ. το χρόνο στις λαϊκές πλάτες»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «νέο αντιλαϊκό φορο-πακέτο ύψους 3,6 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση, ισόποσα μοιρασμένο ανάμεσα στους άμεσους (στο εισόδημα) και στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και άλλα χαράτσια) πάνω στη λαϊκή κατανάλωση, έρχεται να προσθέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».
ΤΑ ΝΕΑ: «Νταηλίκι, ρουσφέτι και παραλλαγή»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε αχαρτογράφητα και επισφαλή νερά οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Πολάκη για ενταφιασμό δημοσιογράφου δοκιμάζουν τις ευαισθησίες μιας δημοκρατίας. Τροπολογίες και φωτογραφικές διατάξεις τεντώνουν τα νεύρα της Βουλής. Τέλος, η στολή παραλλαγής Καμμένου και τα παιχνίδια πολέμου δημιουργούν τον κίνδυνο ενός σπιράλ ελληνοτουρκικής έντασης στο Αιγαίο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «32 φορο-μέτρα 7,2 δισ. ευρώ σε 10 μήνες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τριάντα δύο φορολογικά μέτρα συνολικού ύψους άνω των 7,2 δισ. ευρώ μέσα σε λιγότερους από 10 μήνες θα επιβάλει η κυβέρνηση για να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ηλεκτρο-σοκ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κλυδωνισμούς προκαλεί η πτώχευση της Ηλεκτρονικής με τους 450 εργαζόμενους. Φωνές απόγνωσης από την αγορά για τα capital controls. Σφοδρή κριτική από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ».