Δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup του Άμστερνταμ την Παρασκευή 22 Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως έγιναν εποικοδομητικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον καθώς και ότι το Eurogroup της Παρασκευής θα αποτελέσει ένα «σημαντικό σημείο για την καταγραφή προόδου».
Παράλληλα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως οι επικεφαλής των δανειστών αναμένονται να επιστρέψουν σήμερα και αύριο στην Αθήνα, έτσι ώστε να συνεχίσουν οι διαβουλεύσεις, ενώ την ίδια ώρα επανέλαβε πως ο στόχος παραμένει να βρεθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
«Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων κρίνεται από όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή», είπε ο κ. Σχοινάς, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.