Βαρύτητα στην «δίκαιη ανάπτυξη» δίνεται με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου όπου θα αρουσιάσει τους κυριότερους άξονες του νόμου.
Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι ο νέος νόμος, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός έναντι των προηγουμένων, δίνει τεράστια σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Οι βασικοί του πυλώνες, όπως εξήγησε, αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής που έχει η κυβέρνηση, η οποία στοχεύει στην επιστροφή της οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Αποσαφηνίζοντας τον όρο «δίκαιη ανάπτυξη», ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι στόχος είναι να τηρούνται οι κοινωνικές μέριμνες και να κατανέμονται τα οφέλη της ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα στηρίζεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στις δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και όχι στους χαμηλούς συντελεστές και μισθούς.
Χαρίτσης: στα 3,6 δισ. ευρώ η αρχική αρωγή
Το ποσό των 3,6 δισ. ευρώ έχει δεσμευτεί μέχρι σήμερα για τον αναπτυξιακό νόμο. Αυτό δεν είναι το τελικό ποσό που θα αξιοποιηθεί, καθώς σε βάθος 7ετίας θα αλλάξει, ανάλογα με τη ζήτηση που θα σημειωθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
«Έχουν ληφθεί μέτρα που είναι επιβαρυντικά για την οικονομία, αλλά χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας προσπαθώντας να γιατρέψουμε τις υφεσιακές τάσεις της ελληνικής οικονομίας» συπλήρωσε.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ Χαρίτσης «όσο θα έρχεται πιο κοντά η προοπτική της ανάπτυξης, θα μπορούμε να αντιστρέψουμε μέρος των υφεσιακών μέτρων».
Ένα από τα κίνητρα για όλες τις επιχειρήσεις είναι ο συμψηφισμός με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις με επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ θα έχουν σταθερό φορολογικό σύστημα για 12 χρόνια.