Εδώ και πολλά χρόνια, οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν το γάλα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους και τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ακόμη έναν πολύ σοβαρό λόγο για να πείσουν και τους τελευταίους που αντιστέκονται!
Οι ερευνητές από το Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο του Wageningen, βρήκαν ότι η κατανάλωση τριών ποτηριών γάλακτος ημερησίως, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 18%!
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, δεν βρέθηκε καμία συσχέτιση μεταξύ των χαμηλών λιπαρών που μπορεί να περιέχονται στο γάλα και ενδεχόμενη αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων ή ακόμα και πρόωρων θανάτων. Αντιθέτως, η αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα λόγω της μεγάλης κατανάλωσης γάλακτος (ανεξαρτήτως περιεκτικότητας λιπαρών), είναι σε θέση να μειώσει ουσιαστικά τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρκινικές νόσους κατά 25% περίπου.
Έτσι, τα άτομα που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα – ακόμα και με όλα τους τα λιπαρά – φαίνεται ότι εμφανίζουν κατά 69% μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών θανάτων, σε σχέση με εκείνα τα άτομα που καταναλώνουν λιγότερα προϊόντα γάλακτος.
Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, συστήνει στο ευρύ κοινό, να καταναλώνει κυρίως χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα, με σκοπό τη διατήρηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής.
Πηγή: Daily Mail