Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι Κερκυραίοι αγρότες, με αφορμή το πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο των αγροτών σε όλη τη χώρα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, Βασίλης Αρμενιάκος, «ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι είναι ανάγκη να οργανωθεί σε αγροτικούς συλλόγους και να αντιδράσει οργανωμένα», καθώς όπως είπε «οι επιθέσεις από την κυβερνητική πολιτική που ασκείται, είναι συνεχείς και ασταμάτητες».
Οι Κερκυραίοι αγρότες πρόκειται νωρίς το πρωί, να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ ανάμεσα στα ζητήματα που ζητούν να επιλυθούν άμεσα, είναι να μην ισχύσει καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η φορολογία να διαμορφώνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια, καθώς και όλοι οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, να καταργηθούν τα χαράτσια, να μην προκύψει καμία κατάσχεση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και να ισχύσουν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Κέρκυρας αναμένεται αύριο να επιδιώξουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν την άμεση επίλυση των τοπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών, την «κάκιστη» όπως τη χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρμενιάκος, αγροτική οδοποιία, τη χαμηλή τιμή στο νερό, την αποτελεσματική δακοκτονία σε όλο το νησί, την τοποθέτηση ιατρών σε όλα τα χωριά, καθώς και την άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων που κόπηκαν.
«Στην Κέρκυρα η αγροτική οδοποιία είναι ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους, ενώ την ίδια ώρα η τιμή της χρέωσης του νερού είναι ίδια με αυτή των μεγάλων ξενοδοχείων, μόνο που αυτοί έχουν έσοδα από το νερό και τις πισίνες, ενώ εμείς μόνο έξοδα. Στη δακοκτονία δεν γίνεται ορθή εκτέλεση του έργου, οπότε δεν αντιμετωπίζεται, ενώ δυστυχώς περί τους 800 αγρότες δεν έχουν λάβει καμία αγροτική επιδότηση, ενώ έχουν σημειωθεί αδικαιολόγητες περικοπές των ενισχύσεων» επεσήμανε ο κ. Αρμενιάκος και αναφερόμενος στη μη ένταξη των αγροτεμαχίων στον ΕΝΦΙΑ, σχολίασε ότι το μέτρο είναι προσωρινό και θα ισχύσει από το 2017.
Καταλήγοντας το σχόλιο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αρμενιάκος είπε: «Αν αρχίσουμε να πληρώνουμε 10 ευρώ το στρέμμα, τότε θα εγκαταλείψουμε τη γη μας».