Χωρίς αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα -ειδικά για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ- αναμένεται να κυλήσει το άτυπο Eurogroup στην Μπρατισλάβα.
Ανώτατος παράγοντας της ευρωζώνης κατέστησε σαφές ότι θέμα μερικής παροχής του ποσού δεν τίθεται και η μόνη προοπτική που υφίσταται είναι η εκπλήρωση από την ελληνική πλευρά όλων των όρων που της έχουν τεθεί, ούτως ώστε να λάβει όλο το ποσό που δικαιούται.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Αθήνα να υλοποιήσει άλλες 15 προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, αρχής γενομένης από αυτές που άπτονται της λειτουργίας και της διοίκησης τόσο των τραπεζών όσο και του λεγόμενου Υπερταμείου για τη διαχείριση των ιδιωτικοποιήσεων.
Εξίσου σημαντικές είναι βεβαίως και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς της ενέργειας και των κρατικών εσόδων.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων και με βάση τις εκτιμήσεις που κυριαρχούσαν πριν από το καλοκαίρι, οι μεταρρυθμίσεις αυτές ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν περί τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Σήμερα οι πάντες εκτιμούν ότι ο Σεπτέμβριος δεν αρκεί.
Τέλος, το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και των δικαστικών περιπετειών του τέως προέδρου της δεν βρίσκεται μεν στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της Μπρατισλάβας, πλην όμως ουδείς μπορεί να εμποδίσει κάποιους από τους υπουργούς της ευρωζώνης να το θέσουν.