Θα ακολουθήσουν Εργασιακά – Ασφαλιστικό, εξωδικαστικός συμβιβασμός και «κόκκινα» δάνεια
Υπερταμείο και εκκρεμότητες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ζητήματα που αμφότερα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ήδη πριν την εκπνοή του 2016, αποτελούν το εναρκτήριο «μενού» των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το εν Αθήναις πλέον κουαρτέτο -και, ως εκ τούτου, δεν είναι απίθανο να κληθούν στελέχη του υπερταμείου προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχέδια δράσης που έχουν εκπονήσει, η δε διοίκηση θα παρουσιάσει το πλάνο στόχων για το πρώτο εξάμηνο τρέχοντος έτους.
Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον των διαβουλεύσεων θα εστιάσει στις θυγατρικές του υπερταμείου και την απορρόφηση των ΔΕΚΟ από την Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, η οποία φέρει και την ευθύνη της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών τους πριν την επίσημη έναρξη των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης.
Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων κυριαρχεί το ζήτημα της ΔΕΗ, για την οποία η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει την ιδιωτικοποίηση, σε πρώτη φάση, του μετοχικού πακέτου (17%) που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ακολούθως, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.
Στις επόμενες μέρες, οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα εστιάσουν στα Εργασιακά – Ασφαλιστικό [βλ. σχετικά: Επί τάπητος προσωπική διαφορά και κλαδικές συμβάσεις και Νέο αδιέξοδο με τον νόμο Κατρούγκαλου], στο ζήτημα διορισμού διοικήσεων στις συστημικές τράπεζες, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα «κόκκινα δάνεια» και οι συστάσεις του ΟΟΣΑ περί ανταγωνισμού.