Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM.
Όπως εξήγησε, η αξιολόγηση θα κλείσει, επειδή ο κ. Τσίπρας απολαμβάνει την εξουσία, ενώ οι 153 του κυβερνητικού συνασπισμού δεν θέλουν να αποχωριστούν τις καρέκλες τους και το όνειρο της διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα στο τέλος να δεχτούν και να ψηφίσουν όλα τα μέτρα. «Το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της αξιολόγησης, εντός και εκτός κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.
Για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στα νέα μέτρα, επανέλαβε πως εάν παρουσιαστούν στη Βουλή όλα με έναν νόμο και ένα άρθρο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν να μπουν στη ζυγαριά και να αξιολογηθούν ένα προς ένα, το κίνημα δεν πρόκειται να τα ψηφίσει.
Σχετικά με τη ΔΕΗ, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι μία εταιρία που υποφέρει και εξέφρασε την ανησυχία του μην τυχόν «την πατήσουμε», όπως με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών πωλήθηκε έναντι εξαιρετικά χαμηλού αντιτίμου. «Η ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσει σε σοβαρό πρόγραμμα αξιολόγησης του δυναμικού της, να απομακρυνθούν οι κομματικοί εγκάθετοι και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθούν τμήματά της», σημείωσε.
Για τα εργασιακά, ανέφερε ότι πρέπει πρώτα να παρουσιάσει η κυβέρνηση το συνολικό πακέτο. «Είμαστε υπέρ ενός νέου συνδικαλιστικού νόμου που θα δίνει δικαίωμα στους εργαζόμενους, και όχι στις κομματικές ηγεσίες των συνδικάτων, να παίρνουν τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι τα συνδικάτα πρέπει να περάσουν στους εργαζόμενους, ώστε να μην είναι πράσινα, μπλε, κόκκινα ή Ποτάμι.
Για την «Ωρα Αποφάσεων»
Όσον αφορά τις συζητήσεις με την Ώρα Αποφάσεων των Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Γ. Φλωρίδη, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από άλλο ένα κόμμα. «Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κίνημα, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, το οποίο θα περιέχει και την εμπειρία του παλιού, αλλά και που το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι το νέο», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι σε αυτήν την προσπάθεια το Ποτάμι θα είναι «παρών» και ότι οι τρεις πρώην υπουργοί είναι πολιτικοί σύμμαχοι του κινήματος.
«Συμφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα, στην ανάγκη μίας εκσυγχρονιστικής πρότασης διακυβέρνησης, μίας πρότασης που είναι μακριά από συντηρητικές και λαϊκίστικες επιλογές», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το μεγάλο, πολιτικά, έχει συμβεί».
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απριλίου, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε: «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοούνται. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι έχουμε το θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν θα πρέπει να ενοχοποιούμε τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών».