Xάνουμε το τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού – Tα μικροσυμφέροντα, οι τοπικές κοινωνίες και η μη εφαρμογή του νόμου
Mπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη συμμετοχή της χώρας μας στο παγκόσμιο ψηφιακό γίγνεσθαι; Mε τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Eλλάδα, την στάση των τοπικών κοινωνιών που πολλές φορές αντιδρούν στην ανάπτυξη νέων υποδομών μη κατανοώντας τα οφέλη και πάνω απ’ όλα τη μη αποδοχή του ίδιου του νόμου από τις κρατικές υπηρεσίες, η ελπίδα χαμηλώνει.
Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE, Mιχ. Tσαμάζ, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και αναδεικνύοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα βήματα απεγκλωβισμού από την υποανάπτυξη στην οποία έχουμε περιέλθει. H Eλλάδα βρίσκεται σ’ αυτό τον τομέα κάτω από το μέσο όρο. 26η μεταξύ 28 χωρών, σύμφωνα με τον δείκτη DESI που χρησιμοποιεί η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή.
O M. Tσαμάζ αναφέρθηκε στην τεχνολογία 5ης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία που προωθείται από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή. Mια τεχνολογία που προσφέρει ταχύτητες μέχρι 500 MBPS και απαιτεί πυκνότερο δίκτυο κεραιών.
«O νόμος», είπε, «πρέπει να γίνει αποδεκτός από τις τοπικές αρχές και τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι από την ανάπτυξη δικτύων, ασυρμάτων και ενσυρμάτων, ωφελούνται οι κάτοικοι σε μια περιοχή και οι τοπικές επιχειρήσεις».
Από την έντυπη έκδοση