Την άμεση έναρξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».
Ερωτηθείς για πιθανή παραγραφή, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι αυτή εξαρτάται από τη διάρκεια του αδικήματος. «Εάν ο πολιτικός, που ερευνάται, έχει πράξεις που διαρκούν μέχρι σήμερα, θα τιμωρηθεί» διευκρίνισε. Από αυτή τη διαδικασία «ο κόσμος να περιμένει μια δίκαιη αντιμετώπιση, μια τιμωρία με όρους δικαίου» είπε ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος και στα αποτελέσματα αντίστοιχων επιτροπών. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται, όπως πχ η Novartis, για την οποία είναι σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης και «θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο νόμος περί προσωρινών απολύσεων φυλακισμένων, απάντησε πως στη χώρα υπάρχει νόμος για προσωρινή απόλυση εδώ και 100 χρόνια. «Για όσους λένε ότι δεν αποφυλακίζονταν άνθρωποι με σοβαρές καταδίκες, θα σας πω, φυσικά και έχουν απολυθεί» είπε, ενώ σημείωσε ότι το να φορτώνεις σε έναν νόμο όλες τις ανθρωποκτονίες, τότε υπάρχει στόχευση. «Αυτό έχει μια στόχευση, την οποία δεν έχω καταλάβει. Είναι προπαγάνδα», τόνισε.
Ειδικά για τον νόμο που φέρει το όνομά του και για τον οποίο η ΝΔ έχει διατυπώσει την πρόθεση να τον καταργήσει, είπε ότι είναι πολύ μεγάλος και ότι υπάρχουν πολλές διατάξεις και ρυθμίσεις, από τις οποίες «μπορούν κάποιες να αλλάζουν αναλόγως των περιστάσεων, δηλαδή η αποσυμφόρηση των φυλακών μπορεί να αλλάξει, αλλά οι ρυθμίσεις που αφορούν την ισότητα ανδρών – γυναικών δεν πρέπει να αλλάξουν».
Σε ερώτηση για τη χθεσινή ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και αν ο κ. Τσίπρας πέρασε το μήνυμα της ελπίδας, είπε ότι «δεν ήταν δύσκολο για τον πρωθυπουργό να περάσει αυτό το μήνυμα». Σημείωσε ότι έγινε διεξοδικός διάλογος, υπήρξαν και διαφωνίες, αλλά «όταν υπάρχουν επιχειρήματα και γίνεται ουσιαστική συζήτηση, τότε μπορείς να καταλήξεις σε αποτελέσματα».