Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) συν-διοργάνωσε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 με την Α.Ε. τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Αθήνα, κ. Rahman Mustafayev, ενημερωτική συνάντηση, ώστε να παρουσιάσει την πρόοδο του έργου στις πρεσβείες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 50 και πλέον πρεσβείες, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Η Α.Ε. ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev καλωσόρισε τους ομολόγους του, και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στη συνάντηση για τον αγωγό ΤΑΡ. «Μέρος μιας τεράστιας ενεργειακής επένδυσης, όπως είναι ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου, η υλοποίηση του ΤΑΡ είναι κομβικής σημασίας σε πολιτικό, γεω-πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο», τόνισε.
Ο κ. Mustafayev παρουσίασε στη συνέχεια τη Διοίκηση του ΤΑΡ, την οποία εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του έργου, κ. Ian Bradshaw, ο Διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού, κ. John Haynes, και ο Διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα, κ. Rikard Scoufias.
Ο Ian Bradshaw έδωσε γενικές πληροφορίες για τον ΤΑΡ, δηλαδή το ευρωπαϊκό σκέλος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, το σκοπό του, και τι συνεπάγεται η υλοποίησή του, καθώς «εξασφαλίζει έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρώπης, δηλαδή την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση». Επίσης, ανέπτυξε την πρόοδο του ΤΑΡ στις τρεις φιλοξενούσες χώρες, καθώς και τα βασικά του επιτεύγματα, ευχαριστώντας για τη συνδρομή όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αναδόχους, συνεργάτες και υπαλλήλους.
Ο John Haynes παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής του αγωγού δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια ως απόλυτη προτεραιότητα του έργου, ενώ ο Rikard Scoufias εστίασε στον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται ο ΤΑΡ στην Ελλάδα με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, όπως καταδεικνύει η διαδικασία διαβούλευσης που ο ΤΑΡ ακολούθησε· οι εκτατεμένες ενημερωτικές εκστρατείες που υλοποιεί· το πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που σχεδίασε και εφαρμόζει· αλλά και τα οφέλη που φέρνει στην Ελλάδα – τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον.