Άστραψε και βρόντηξε η Αλέκα Παπαρήγα και οι φωνές της έφθασαν ως την τρόικα, αφού έκανε λόγο για «ωμό» και «χυδαίο» εκβιασμό το δίλλημα «ή δέχεστε το μεσοπρόθεσμο ή πτωχεύετε, γυρίζετε στη δραχμή», ενώ παράλληλα μίλησε για την δημιουργία μίας «σύγχρονης βαρβαρότητας».
Η κ. Παπαρήγα προέβη στον παραπάνω χαρακτηρισμό, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, συμπληρώνοντας ότι δεν ξέρει αν επρόκειτο για δική της πρωτοβουλία ή αν έγινε σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, «πράγμα που δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση», παρατήρησε.
Βέβαια, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ δεν άφησε να πέσει κάτω και η δήλωση-πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ του κ. Δασκαλάκη για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.. «Αίσχος» και «εκβιασμό» χαρακτήρισε και την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ.. Εκβιασμός, που, όπως είπε απευθύνεται στον ελληνικό λαό για να συμπληρώσει ότι ο «εκβιαστής δεν σταματάει ποτέ».
Η διαπραγμάτευση
Η διαπραγμάτευση της πτώχευσης ανέφερε η γ.γ του ΚΚΕ αφορά το κεφάλαιο και όχι τον λαό που τον θέλουν τελειωμένο. Γι’ αυτό, υπογράμμισε, θα πρέπει να χαράξει μία βαθειά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην συγκράτηση από την κατήφορο και την εξασφάλιση κάποιων κατακτήσεων με στόχο την ανατροπή των μονοπωλίων και την ρήξη με την Ε.Ε.
Η κ. Παπαρήγα, κάλεσε για μία ακόμη φορά σε συστράτευση- συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι έργο μαζών, εκφράζοντας την βεβαιότητα, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπουν στην μάχη νέες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, νέες ηλικίες που αναζητούν μαζικά τον δρόμο της σωτηρίας του λαού.
Κατακτήσεις ετών
Σήμερα επεσήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ, όχι μόνον παίρνονται πίσω οι κατακτήσεις ετών (αναφέροντας πάντως ότι τις δεκαετίες του΄70 και του ΄80 καλλιεργήθηκαν αυταπάτες), αλλά δημιουργείται μία σύγχρονη βαρβαρότητα, η οποία είναι εξέλιξη του καπιταλισμού και επιστρατεύεται μία τρομοκρατία πίσω από την οποία βρίσκεται ο κίνδυνος της απόλυσης.
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η ταξική πάλη θα είναι η αφετηρία των εξελίξεων αλλά για να έχει μέλλον πρέπει να έχει τις ρίζες της στους τόπους δουλειάς.