Παρά το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων και παρά τη ζωηρή κινητικότητα που παρατηρείται στο παρασκήνιο οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο φαίνεται, πως δεν θα είναι και τόσο άμεσες.
O λόγος, η σημαντική διαφορά που υπάρχει μεταξύ τραπεζιτών και funds για τις τιμές που θα πρέπει να δοθούν για χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς οι πρώτοι θεωρούν πως από την εκχώρηση ξενοδοχείων (ως non core assets) μπορούν να πιάσουν τις καλύτερες/υψηλότερες αποδόσεις από κάθε άλλο στοιχείο του χαρτοφυλακίου τους που θα περάσουν στα χέρια των ξένων. Oι δεύτεροι δεν δίνουν πάνω από 35-40 σεντς (ανά ευρώ δανείου).
Στέλεχος τράπεζας εξειδικευμένο στην πώληση ξενοδοχείων (και ανάλογων δανείων) θεωρεί πως η προσφορά των ξένων funds απέχει πολύ από τις τιμές που θα μπορούσε να πιάσει πουλώντας απευθείας σε ενδιαφερόμενους αγοραστές (και όχι μέσω funds).
Δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν περιθώριο να μειώσουν τις θέσεις τους σε non core assets μέχρι το τέλος του 2018, θεωρείται πολύ πιθανόν πως θα επιχειρήσουν να «τρενάρουν» την πώληση δανείων (μεμονωμένων ή χαρτοφυλακίων) όσο περισσότερο γίνεται. Eυελπιστώντας πως θα πιάσουν τιμές πάνω από τα 60 με 70 σεντς (ανά ευρώ δανείου).