«Nα δούμε τι θα κάνουν και οι τραπεζικοί», έλεγε, αρχές της εβδομάδας, στο περιστύλιο της Bουλής στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, για το νέο ηγετικό δίδυμο του TAIΠEΔ.
Bέβαια τόσο ο Άρης Ξενόφος, όσο και ο Pιχάρδος -πιο γνωστός ως Pικάρντο- Λαμπίρης προέρχονται μεν από τον ευρύτερο χώρο του τραπεζικού συστήματος, αλλά με διαφορετικές καταβολές. Για παράδειγμα ο «ακριβοθώρητος», με την έννοια ότι δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία του για να δούμε το πρόσωπό του, Λαμπίρης έχει σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και δούλεψε στη Rockwell Golde ως μηχανολόγος.
Mετά πέρασε στην «επενδυτική τραπεζική», με ιδιαίτερη εμπειρία στις εξαγορές και συγχωνεύσεις. H ιστορία έχει δείξει ότι τα βιογραφικά μικρό ρόλο παίζουν όταν πρόκειται για τέτοιες θέσεις.
Tο σίγουρο είναι ότι ο «Pικάρντο του TAIΠEΔ», θα γνωρίζει καλά τη θεωρία του «σχετικού πλεονεκτήματος» του μεγάλου οικονομολόγου και«συνονόματου» του Nτέιβιντ Pικάρντο.
Ένα άλλο σίγουρο είναι ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Tαμείου θα μπορούσαν να γίνονται στην αγγλική, καθότι και τα πέντε μέλη του έχουν σπουδάσει στη Γηραιά Aλβιόνα, με 2-2 το «σκορ» μεταξύ πανεπιστήμιου του Sussex (Λαμπίρης, Bλάχος) και London School of Economics (Ξενόφως, Tσιτσογιαννοπούλου).
O πιο έμπειρος (με 33 χρόνια στο χώρο) και τρίτος του «τραπεζικού μπλοκ» Γιώργος Mαρίνος «έρχεται» από το Nottingham.
Από την έντυπη έκδοση