Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κλάδο των ΜΜΕ η Digea φαίνεται να διανύει μια εξαιρετικά θετική περίοδο βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων της, καθώς εμφανίζει σταθερή αύξηση των εσόδων της, σημαντική άνοδο της κερδοφορίας της και μείωση του δανεισμού της.
Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Digea αυξήθηκε κατά 4,1% σε σχέση με το 2016 και ανήλθε σε 16,49 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από σταθμούς εθνικής εμβέλειας αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 0,75 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 10,40 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα έσοδα από σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας αυξήθηκαν κατά 17,8%, σε 3,93 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι 3,34 εκατ. ευρώ το 2016. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 2, εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν οι ιδιωτικοί σταθμοί Alpha, ANTENNA, Star, ΣΚΑΪ, Alter, Μακεδονία TV και Mega, εξακολουθεί επίσης να διατηρεί μια σταθερή σχέση συνεργασίας με την ΕΡΤ, από την οποία εξασφαλίζει ετήσια έσοδα της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ καθώς η κρατική τηλεόραση αδυνατεί να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό προμήθειας επίγειων πομπών και να αυτονομηθεί.
Με την τροποποίηση της σύμβασης του ομολογιακού δανείου της που υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018 οριστικοποιήθηκε η μείωση του περιθωρίου επιτοκίου, με ισχύ από 30/6/2017. Πρόκειται για το ομολογιακό δάνειο ύψους 14 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει η Digea με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς στις 5 Δεκεμβρίου 2014. Επί του συγκεκριμένου δανείου, την 1η Μαρτίου 2018 η εταιρεία προχώρησε στην αποπληρωμή της τρίτης δόσης και των τόκων για τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ευρυεκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, συνολικού ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Υπενθυμίζεται πως το δάνειο ελήφθη για την κάλυψη της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε η Digea με το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 18.336.000 ευρώ.
Τέλος, ο μέσος όρος προσωπικού της Digea για το 2017 ανήλθε σε 53 άτομα έναντι 49 της προηγούμενης χρήσεως. Σύμφωνα με τη διοίκηση, “δεν προκύπτει κάποιος κίνδυνος για την εταιρεία από την εν εξελίξει διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου, καθότι, μέσω του τεχνικοοικονομικού μοντέλου που εφαρμόζει -ως υποχρεούται- η εταιρεία, το συνολικό έσοδό της παραμένει σταθερό, ανεξαρτήτως του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπει”.