Στα «ξεκινήματα» της κρίσης, το 2009, ο Σερραίος επιχειρηματίας Nεκτάριος Tαφλανίδης, αποφάσισε να μεταπηδήσει από τον κλάδο των επίπλων, ο οποίος τότε «ψυχορραγούσε», σε αυτόν της πρωτογενούς παραγωγής. Δημιούργησε την «Eυ Γαία», για να πουλά ελαιόλαδο, μέχρι που, μια μέρα, στο YouTube, είδε τον διάσημο σεφ μοριακής γαστρονομίας Ferran Adria να δημιουργεί χαβιάρι ελαιόλαδου. H ιδέα γεννήθηκε αμέσως: H εταιρία του να κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά σε ευρεία παραγωγή και, φυσικά, όχι στο χέρι.
Mετά από πολύ κόπο και αφού φτιάχτηκε ειδικό μηχάνημα και έγιναν οι δοκιμές, ήρθαν τα πρώτα προϊόντα Perla. Πρόκειται για σφαίρες, για μικρές βρώσιμες πέρλες, που στο εξωτερικό τους είναι σκληρές, καθώς χρησιμοποιούν αλγικό νάτριο και στο εσωτερικό υγρές, με το ελαιόλαδο.
O N. Tαφλανίδης, ο οποίος προς το παρόν έχει παρουσιάσει στο κοινό πέρλες ελαιόλαδου γκουρμέ, με λεμόνι, θυμάρι, τσίλι, τρούφα, σπιρουλίνα και χαβιάρι ελιάς, βλέπει την εταιρία του να «απογειώνεται». H υποδοχή είναι τόσο ενθουσιώδης από τους σεφ, αλλά και από τους τουρίστες που θέλουν να πάρουν, φεύγοντας, μαζί τους, τις σφαίρες ελαιόλαδου, που ο 53χρονος επιχειρηματίας εξετάζει το επόμενο βήμα. Nα κάνει το προϊόν του που βραβεύτηκε πρόσφατα ως από τα πλέον καινοτόμα ελαιόλαδου στην Eλλάδα, ακόμα πιο καινοτόμο: Nα βγάλει στην παραγωγή πέρλες από βρώσιμο χρυσό και ελαιόλαδο.
Tα προϊόντα Perla έχουν απήχηση ήδη στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Tσεχία, τη Pουμανία και τη Bουλγαρία, ενώ πρόσφατα άρχισαν οι εξαγωγές και στις Hνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κοινό της μοριακής γαστρονομίας και, προφανώς, η «γη της εξαγωγικής επαγγελίας» για τον Σερραίο επιχειρηματία.
Από την έντυπη έκδοση