Για έναν Κώστα Καραμανλή ο οποίος θα κατορθώσει μετά τις εκλογές να ενοποιήσει την Κεντροδεξιά παράταξη μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης.
«Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετά τις εκλογές πρέπει να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά θα είναι η μεγάλη Κεντροδεξιά», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real Fm ο Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο κ. Βουλγαράκης δεν στάθηκε εκεί αφού έμμεσα έκανε κριτική για την εποχή ηγεσίας Έβερτ υπογραμμίζοντας ότι ο χώρος της Κεντροδεξιάς παράταξης πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του ενώ υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος. Επίσης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ηγέτη που έχει και θετικά και αρνητικά.
«Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων» ανέφερε και εκτίμησε ότι «σήμερα πάμε σε αδιέξοδο σκηνικό στον χώρο της Κεντροδεξιάς».
«Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος» συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εκφράζοντας την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της Ν.Δ. έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας.
Επιπλέον είπε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αποτύχει και στην Κεντροδεξιά υπάρχει πολυδιάσπαση και αδυναμία να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος. Εξήγησε, πάντως, πως το σκηνικό του πολιτικού χώρου μέσα στις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει και εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά σχήματα στη Βουλή που δεν θα βγουν όλα στις εκλογές.
Προέβλεψε, επίσης, ότι κάποια μέτρα θα ληφθούν, ότι θα αναβαθμιστούμε λίγο από κάποιους οίκους και θα υπάρχει η εικόνα ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θύμισε, δε, ότι η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη, παρότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε από τον Κώστα Καραμανλή, μολονότι έδειχνε να είναι καλύτερος δημοκοπικά.
Γενικότερα μίλησε για ευμετάβλητο σκηνικό και αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικούς προσωπικού να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.