Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν κι άλλα θέματα στο πλαίσιο της αμερικανοΝΑΤΟικής ατζέντας, ανέφερε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον ρ/σ «ΣΚΑΙ».
Χαρακτήρισε “αφελή” τον ισχυρισμό ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είναι “προετοιμασμένη”, σημειώνοντας ότι “είναι προετοιμασμένη από τον “διεθνή παράγοντα”, την οποία υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία όπως λέει ο κ. Πάϊατ, είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας”.
Διερωτήθηκε γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν καταγγέλει την ανοιχτή επέμβαση και τις απειλές των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, “δεν είναι ανεξάρτητη χώρα, δεν είναι υπεύθυνος ο λαός της να λύσει τα προβλήματα;” προσθέτοντας ότι στο ερώτημα αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν απαντά “γιατί υλοποιεί αυτά τα κελεύσματα”.
Τόνισε ότι από τους Αμερικάνους και άλλους ιμπεριαλιστές επιχειρείται ένας συμβιβασμός για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και των θαλάσσιων ζωνών της Κύπρου “για να έχουν αυτοί διασφαλισμένα τα συμφέροντά τους και να είναι και διαιτητές”.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό όταν η τουρκική αστική τάξη κλιμακώνει τις διεκδικήσεις, αμφισβητεί σύνορα και θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας και πρόσθεσε ότι ζητήματα μειονοτήτων αξιοποιούνται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών και της αλλαγής των συνόρων για να βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε αμερικανικό προγεφύρωμα, κάτι που σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για το λαό και υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι πυλώνας ασφάλειας όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα και τη Συνθήκη της Λοζάνης ως μέλος του ΝΑΤΟ.
Σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις είπε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά στο αστικό Κοινοβούλιο” και σημείωσε ότι το σημαντικότερο που πρέπει να λάβει υπόψη του ο ελληνικός λαός είναι ότι “οι διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα είναι τόσο μικρές και οι συγκλίσεις τόσο μεγάλες που η μετακίνηση βουλευτών από το ένα στο άλλο κόμμα είναι πάρα πολύ εύκολη”.
Πρόσθεσε ότι δύο πολιτικές συγκρούονται, η μία είναι που στηρίζει σύστημα, ΕΕ και ΝΑΤΟ και εκφράζεται από διάφορα κόμματα που έχουν επιμέρους διαφορές αλλά στρατηγικά συγκλίνουν και η άλλη είναι η πολιτική του ΚΚΕ.
Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές “το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ”, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν “προσθαφαιρέσεις (βουλευτών) με στόχο να στηριχθεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική”.
Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ανέφερε ότι έγινε μια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία “μάζεψε” ο πρωθυπουργός “για να μην εξευτελιστεί περισσότερο η κατάσταση”.
“Έγινε μια προσπάθεια τώρα με τους έξι οι οποίοι δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση” είπε ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας ότι το συμπέρασμα για τον λαό είναι πως “πρέπει να ανατρέψει αυτό το πολιτικό σκηνικό συνολικά με την πάλη του”.
Επανέλαβε ότι αρχή του ΚΚΕ είναι πως όποιος διαφωνεί με το κόμμα που εξελέγη, παραιτείται, πάει στο λαό και στις επόμενες εκλογές επιλέγει όποιο κόμμα θέλει. Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της γνήσιας απλής αναλογικής και συνεπώς θα πρέπει να συγκροτείται Κοινοβουλευτική Ομάδα και με ποσοστό 1%. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να συμφωνήσει να υπάρχουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες από κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή.