“Βάλαμε κάποιους ανθρώπους στην πολιτική, διορθώσαμε κάποια μικρά πράγματα στη χώρα μας, κάναμε αρκετά λάθη που δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε με μεγάλη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έχουμε χάσει τους βουλευτές μας… Προφανώς οι ευθύνες μπορούν να αναζητηθούν και στις επιλογές που έχει κάνει ο αρχηγός και στα λάθη που έχει κάνει ο αρχηγός, αλλά μπορώ να είμαι περήφανος γιατί τα λάθη μου δεν πλήγωσαν την ελληνική κοινωνία. Πλήγωσαν εμένα, πλήγωσαν το Ποτάμι αλλά δεν υπάρχουν λάθη που έχουν αποτυπωθεί στο σώμα της κοινωνίας” δήλωσε με αφορμή τα γενέθλια του κόμματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8.
“Είχα πει ότι αν πάρεις κάτω από 10% τα άλλα κόμματα θα σε στέλνουν για τσιγάρα στο περίπτερο. Το έχω πει για να κινητοποιήσω τους ψηφοφόρους στην προσπάθεια μου να μην δυναμώσουν τα μεγάλα κόμματα και να δώσουν ρόλο στο Ποτάμι. Ισχύει αυτό που έχω πει με μια μεταλλαγή στο ποσοστό του Ποταμιού. Προφανώς μας προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις αλλά αλοίμονο αν παίρναμε τις αποφάσεις μας με βάση τις δημοσκοπήσεις. Άρα το Ποτάμι έχει αυτό το 5% που είχε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εάν οι πολίτες δεν το ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές που έρχονται, προφανώς ο Θεοδωράκης θα πάει σπίτι του, προφανώς δεν θα φορτωθεί στον κόσμο μέσα από ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε οποιουδήποτε κόμματος. Ίδρυσα ένα κίνημα, θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους σε αυτό το κίνημα, εάν δεν με ψηφίσει ο κόσμος θα γυρίσω στις δουλειές μου” ανέφερε.
“Είναι μεγάλη η προσπάθεια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ να κάψουν τον ενδιάμεσο χώρο, δηλαδή να εξαφανιστεί το Ποτάμι, το ΚΙΝΑΛ, οι ενδιάμεσες φωνές, έτσι ώστε οι πολίτες όταν έρθει η στιγμή της κάλπης να λένε ‘τι να κάνω, δεν έχω άλλη λύση’. Είναι ένα παιχνίδι που συμφέρει και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα η εξαφάνιση του μεσαίου χώρου αλλά νομίζω θα είναι ήττα της Δημοκρατίας αν συμβεί αυτό. Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν θεωρώ ότι θα είναι προς το καλό της χώρας αν θα είναι αυτοδύναμα και μεγάλα στις επόμενες εκλογές. Πρέπει να υπάρχουν ενδιάμεσες, μικρές και μικρότερες φωνές” πρόσθεσε.
“Το δημοσίευμα του BBC αποδεικνύει πόσο δίκιο είχε το Ποτάμι που στήριξε τη Συμφωνία αυτή. Το προηγούμενο Σύνταγμα των γειτόνων μας μιλούσε για μειονότητες που πρέπει να προστατευθούν σε γειτονικές χώρες, μέσω της Συμφωνίας αναγκάστηκαν να διορθώσουν το Σύνταγμά τους και πλέον δεν μιλούν για μειονότητες” τόνισε.
“Στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι ο Μίλτος Κύρκος, ο Γιώργος Γραμματικάκης, θα είναι κι άλλα πρόσωπα. Το μισό ευρωψηφοδέλτιο θα είναι με Έλληνες που δεν ζουν στην Ελλάδα, από τις πρωτευούσες τις Ευρώπης, είτε επιστήμονες που δημιουργούν είτε εκπρόσωποι της γενιάς που έφυγε. Θα είναι άνθρωποι που ζουν σήμερα εκτός των συνόρων. Είναι ένα σήμα για την προσφορά τους και ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ψηφίζουν, να μετέχουν στα πολιτικά πράγματα, δεν πρέπει να αποκοπούν όπως δυστυχώς μάλλον θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ” συμπλήρωσε.