Για «εικόνα διάλυσης» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Χρηστίδης εκτίμησε ότι «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα βλέπουμε τις αρρυθμίες, τις ανασφάλειες, τα προβλήματα -που δεν είναι μόνο ιδεολογικά, αλλά είναι και στρατηγικά και προσωπικά- να αναδεικνύονται» στους κόλπους της κυβέρνησης.
«Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αποτελεί ένα συνονθύλευμα. Όσοι πηγαίνουν στον κ. Τσίπρα τώρα, θέλουν να αποτελέσουν τους πραιτοριανούς της επόμενης μέρας από την ήττα η οποία έρχεται. Αυτό είναι κάτι που μια σειρά ανθρώπων, οι οποίοι στήριξαν τον κ. Τσίπρα στα πολύ δύσκολα, ακόμη και στις τούμπες που έκανε, το παρατηρούν και δημιουργεί ασφυξία. Ο κόσμος ξέρει ότι είχε την ευκαιρία του ο κ. Τσίπρας το 2015, την είχε και αργότερα, δεν έκανε τη μεγάλη Κεντροαριστερά, επιχείρησε να κάνει ρεσάλτο, επιχείρησε να κάνει εξαγορές πολιτικές, επιχείρησε να κάνει διεμβολισμούς, οι οποίοι είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ηθική και αυτό θα το πληρώσει», επισήμανε.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση ο κ. Χρηστίδης είπε πως «με τον Νίκο Φίλη έχουμε πολλές διαφορές σε πολλά ζητήματα, αλλά ήταν ο μοναδικός που είχε το θάρρος χθες να βγει και να διαφωνήσει, υπενθυμίζοντας στον κ. Κυρίτση ότι είχαμε νεκρούς από μολότοφ και αυτοί οι νεκροί ήταν στη Marfin και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναγνωρίζουμε».
Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής προειδοποίησε πως «κινδυνεύουμε να χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία και μαζί με αυτή επτά χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη δυνατότητα Συνταγματικής Αναθεώρησης».
Υπενθύμισε ότι «εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχουμε καταθέσει όλες μας τις προτάσεις και σε αυτές τις προτάσεις θα έπρεπε και η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να έχουμε εθνική συνεννόηση γύρω από κρίσιμα ζητήματα».
«Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς παρουσιάζει τη συνταγματική αναθεώρηση ως μία ακόμη συζήτηση πρότασης νόμου ή κάποιου θέματος που πρέπει να συζητάμε πολύ γρήγορα και βιαστικά» παρατήρησε. Σημείωσε, ωστόσο, πως «η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και μια σειρά ακόμη άρθρων, που έχουν συγκεντρώσει ευρύτατες πλειοψηφίες, δείχνουν ότι, όταν θέλουμε, μπορούμε να συνεννοηθούμε» και «το ίδιο θετικό μήνυμα εξέπεμψε και η συζήτηση περί του δημογραφικού, που έγινε με την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, πριν από δέκα ημέρες».
Για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «πρέπει η συζήτηση να γίνεται με ανοιχτά χαρτιά πάνω στο τραπέζι». «Είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μια πολύ σημαντική επεξεργασία γύρω από τον Ποινικό Κώδικα. Αυτή η επεξεργασία, μαζί με πολλές προτάσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το 2011 να καταγράφονται, έμεινε στα συρτάρια της κυβέρνησης. Τριάμισι χρόνια έκανε μια μικρή επεξεργασία και τώρα την έχει “βγάλει” με μόλις 20 μέρες προθεσμία για συζήτηση. Επειδή υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και στις συνθήκες της τότε επεξεργασίας, αλλά και στο τι ακριβώς έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προς συζήτηση, λέμε με ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος στον δημόσιο λόγο και διάλογο, για να τοποθετηθούμε και δεύτερον χρειάζεται να είμαστε και εξαιρετικά προσεκτικοί» τόνισε.