Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις νέες αγορές του ελληνικού τουρισμού (Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ και Τουρκία), καθώς η εισροή των τουριστών έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής το αναμενόμενο.
Έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο ταξιδιών στις τέσσερις αγορές, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ήδη η Ουκρανία με τη σειρά της κινείται με άνοδο 50%, το Ισραήλ με 30% και η Τουρκία «τρέχει» με διψήφιο ποσοστό ανόδου.
Στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία, όπως είπε, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις θεωρήσεις βίζας.
Τα κάμπινγκ της Β. Ελλάδας
Στο μεταξύ, τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας έχουν κατακλύσει επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, φτάνοντας κυρίως με οχήματα, γεγονός που δεν αποτυπώνεται στις αφίξεις μέχρι σήμερα, όπως λέει ο υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι το υπουργείο ποντάρει επίσης στο άνοιγμα των νέων αγορών, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την εξάρτησή του από τις αγορές-βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό (Αγγλία, Γερμανία).
Και Ινδία ο Γερουλάνος
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του Σεπτεμβρίου ο κ. Γερουλάνος θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ινδία για το άνοιγμα και αυτής της αγοράς.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της τουριστικής κατοικίας στα συνολικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού, τονίζοντας ότι υπάρχει εκφρασμένο ενδιαφέρον τόσο από Ρώσους για αγορά κατοικιών όσο και από Ισραηλινούς για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.
Κορυφαίος προορισμός για τους Σέρβους η Β. Ελλάδα
Η Ελλάδα παραμένει και φέτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους, καθώς έρευνα του πρακτορείου Robinson αναφέρει ότι ένας στους δύο Σέρβους ταξιδεύει στη χώρα μας. Η Ελλάδα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, παραμένει ο πρώτος τουριστικός προορισμός της σερβικής αγοράς, δεδομένου ότι θα προσελκύσει φέτος το 50,7% των σέρβων τουριστών.
Η κρίση δεν φαίνεται να έχει αποθαρρύνει τους Σέρβους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μικρότερο ποσοστό απολαμβάνει τα ελληνικά νησιά.
Δεύτερη στις προτιμήσεις των Σέρβων είναι η Ισπανία, με 18% και ακολουθεί η Τουρκία, με 9%.