Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κρατώντας ενός λεπτού σιγή, ενώ νωρίτερα αντιπροσωπεία του Σώματος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ηρώων του.
Μήνυμα ενότητας απέναντι στον αυταρχισμό αλλά και αντίστασης «έστειλε» ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Πολλοί ομιλητές στάθηκαν απέναντι σε διχαστικές λογικές.
Η εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Όπως τόνισε αρκέστηκαν να προτάξουν υπερκομματικά γυμνά τα στήθη τους απέναντι στη βία. «Ο δικός μας φόρος τιμής είναι να κάνουμε πιο στέρεο το σύνθημά τους “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” για το οποίο αγωνίστηκαν», επεσήμανε ο κ. Τασούλας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι η αυτοθυσία των παιδιών που έπεσαν για τα ιδανικά τους αλλά νίκησαν, έγινε σύμβολο κατά του αυταρχισμού και του διχασμού.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε πείσμα όσων θέλουν να διχάσουν, αποτελεί μήνυμα ενότητας και ελπιδοφόρας αντίστασης απέναντι στην αυταρχική υποτροπή.
Ο Γιώργος Καμίνης, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το τρίπτυχο «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» συμπυκνώνεται στο σημερινό αίτημα για δημόσια ανοικτά πανεπιστήμια.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι τα συνθήματα «ψωμί-παιδεία- ελευθερία», παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, χαρακτήρισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, «φάρο και πυξίδα για τον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για πραγματική δημοκρατία».
Από το ΜέΡΑ25, ο Γιώργος Λογιάδης ανέφερε ότι ο αγώνας των ηρώων του Πολυτεχνείου θα φωτίζει πάντα το δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας.